Webfejlesztés fontos lépései

A webfejlesztés meglehetősen komplex folyamatokból áll, amiket szép sorjában, meghatározott módon, egymás után kell elvégezni. A webfejlesztést érdemes inkább szakemberre bízni, mint nekiesni és próbálkozni. Ha szakember végzi el a webfejlesztést, akkor biztosan olyan lesz a végeredmény, mellyel a megrendelő is teljes mértékben elégedett lesz.

A webfejlesztés lépéseiről itt tájékozódhat! A webfejlesztés nem konkrét lépésekkel indul, hanem tervezéssel. Először azt kell letisztázni, hogy mi a cél. Egy projekt sem indulhat el úgy, hogy nincs konkrét, elérendő cél. A cél határozza meg, hogy milyen technológiákat érdemes használni. Ha megvan a cél, akkor kezdődhet meg a tervezés, a kulcsszókutatás és a versenytárselemzés. A tervezési szakaszban dől el pontosan, hogy milyen technológiákat érdemes alkalmazni. A tervezés során folyamatosan szem előtt kell tartani, hogy a célközönség igényeit teljesen kielégítse az elkészült weboldal, valamint a felhasználói élmény kerüljön előtérbe. A tervezés során készül el a drótváz, mely a weboldal legfontosabb elrendezéseit, valamint azok hierarchiáját mutatja be grafikus formában. Gyakorlatilag a drótváz a weboldal szerkezetét mutatja be nagy vonalakban, azonban nem tartalmaz lógót, képet és színeket.

Abban az esetben, ha a drótvázak és a szerkezet elfogadásra kerülnek, akkor kezdődhet a konkrét design tervezés. Tehát a webdesignereké a terep. A végső tervek a drótvázak és a site struktúra alapján készülnek el. Először általában a főoldal készül el, majd annak jóváhagyása után következnek az aloldalak. A tervezés és a webdesign elkészülte után készül el a konkrét webfejlesztés, melyet programozásnak is lehet nevezni, a lényeg változatlan. A kész weboldalt ezek után tesztelni kell és élesíteni.

Vélemény, hozzászólás?