Szedd pontokba a webszövegeket! Hidd el megéri!

Számos módja van annak, hogy egy szöveg könnyebben emészthetővé váljon, jobban tetszen az olvasónak. Az egyik ilyen a pontokba szedés. Amilyen egyszerű módszer, annyira nagyszerű! Nem kell trükközni a szöveggel, csak pár pontba szedni és az olvasó máris nagyobb eséllyel kezd neki az olvasásnak!

A webszövegek pontokba szedéséről itt érhet el bővebb információkat! Nagyon sokféle webszöveg létezik, például blog, termékleírás, hírlevél és még hosszan lehetne sorolni. Mindegyikre igaz, hogy a pontokba szedésnek köszönhetően sokkal könnyebben emészthetővé válnak. Szövegírók számára különösen hasznos ez a módszer. Természetesen kivételek mindig akadnak, de alapvetően legtöbb esetben hasznos, ha valaki a szöveget pontokba szedi. Elsősorban az igazán hosszú, több ezer karakteres szövegek esetében javasolt a szöveg pontokba szedése. Egy nagyon hosszú szöveget senki sem fog elolvasni, még a látványtól is elmegy a kedve, hiszen minden egybefolyik. A pontokba szedés által viszont sokkal rendezettebbnek, átgondoltabbnak tűnik a szöveg, ráadásul könnyebben értelmezhetővé is válik.

Különösen a nehezen értelmezhető jogi vagy tudományos szövegek esetében jön jól a pontokba szedés. Sokkal könnyebb lesz felfogni, megérteni a szöveg tartalmát és az olvasó sem riad el az olvasástól. Nem csak a szövegírók számára hasznos a pontokba szedés, hanem a SEO-szakértők is kedvelik ezt a módszert. A pontokba szedett, jól megszerkesztett szöveget a Google is jobban kedveli. Ahogy már fentebb is említettük, a szövegírók is gyakran nyúlnak ehhez a módszerhez, hiszen így nagyobb írói szabadságot kapnak és a szöveg is könnyebben értelmezhető lesz, még nehéz, tudományos szövegek esetében is! Bővebb információkért látogass el az atpszovegiras.hu weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?