Mit érdemes tudni a lengéscsillapító porvédő készletről?

A lengéscsillapító felújítását a lengéscsillapító porvédő készlettel lehet teljessé tenni. A lengéscsillapítók védelmének a porvédő a legfontosabb eleme, melyet jellemzően párban, készletben cserélnek ki. A lengéscsillapító porvédő készlet kiválóan szolgálja az alkatrész védelmét. Az alábbiakban eláruljuk még mit érdemes tudni róla!

Lengéscsillapító porvédő készlet által az alkatrész védelme kiválóan megvalósítható. A porvédőt alapvetően egy rúdra rögzítik. Egy hullámos felülettel ellátott védőburkolatként üzemelnek, illetve a lengéscsillapító tökéletes zártságáról gondoskodnak. Van egy nagyon fontos szabály, amit érdemes megjegyezni! Ha valamilyen okból kifolyólag ki kell cserélni a lengéscsillapítót, akkor a porvédő készletet is minden esetben cserélje le. Akárcsak a lengéscsillapítót, úgy a porvédő készletet is oldalanként, párban szükséges lecserélni. A legjobb, ha fél évente ellenőrizteti az alkatrészeket. A csere és az alkatrész ellenőrzés házilag nem kivitelezhető, így szervizbe kell vinni a gépjárművet, ahol speciális állványokon vizsgálják át a lengéscsillapító porvédő készlet állapotát.

Érdemes tisztában lenni vele, hogy a porvédő készlet cseréjével nem feltétlenül szükséges megvárni a lengéscsillapítók cseréjét, ugyanis abban az esetben is szükség lehet a porvédő készlet cseréjére, ha a rúgók hibátlan állapotban vannak. Erre általában akkor van szükség, ha a porvédők valamilyen agresszív anyag miatt megsérültek. Ez lehet olaj vagy valamilyen más vegyszer, de a mechanikus erő ráhatás esetén is csere szükséges. Ha szeretne bővebb információkat megtudni a lengéscsillapító porvédő készletről, akkor azt javasoljuk, esetleg alkatrészre van szüksége, akkor látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba!

Vélemény, hozzászólás?