Önterülő aljzatkiegyenlítés profiktól

A betonpadlók felülete általában egyenetlen, ami megnehezíti a burkolólapok, szőnyegek, műanyag padlók stb. rögzítését. Ha ilyen padlókat (a fent leírtak szerint) sikeresen alkalmazni szeretnénk, akkor egyengetett, sima és tartós felületet kell létrehozni. Ilyen felületekre is szükség lehet a padlók befejező rétegeként, például pincékben, otthoni raktárakban, padlásokon stb.

Önterülő aljzatkiegyenlítés várja önt is az epo-trend.hu weboldalon, ezért nézzen be hozzánk bátran és mindent megtalál ami érdekelheti az önterülő aljzatkiegyenlítéssel kapcsolatban. Az önterülő polimerrel módosított cementes padló alkalmazása sikeresen megfelel a fenti követelményeknek. Ideális a különböző padlókkal, például csempékkel, szőnyegekkel, műanyag padlókkal borított felületek kiegyenlítésére és simítására. Pincék, padlások, házi raktárak stb. por, szennyeződés, zsír, laza részecskéktől való megtisztításhoz is tökéletes. A felületet vízzel 1: 1 arányban hígított önterülő anyaggal kell alapozni, és két órán át hagyni száradni. A tiszta edényt 6,5 liter vízzel töltjük meg, és a 25 kg-os tasak tartalmát fokozatosan, folyamatos keverés közben adagoljuk, amíg egyenletes, csomók nélküli folyadéktömeg képződik. Kisebb keverőt lehet használni a keveréshez.

Az önterülő keveréket egy rétegben, egy nagy gumilapát (rakel) segítségével kell elosztani, legfeljebb 10 mm vastagságig. A felhordás során a hőmérsékletnek + 50 ° C és + 350 ° C között kell lennie. A nyári hónapokban ajánlatos, hogy az önterülő aljzat alkalmazását ne tegye ki közvetlen napfénynek, hogy a magas hőmérséklet miatti kiszáradástól megvédje. A keveréknek semmilyen mennyiségét, amely elkezdett kötődni, nem szabad felhasználni. Az önterülő aljzat cementet tartalmaz és lúgosan reagál a vízzel, ezért irritálónak minősül. További részletekért és információkért nézzen be az epo-trend.hu-ra.

Vélemény, hozzászólás?