Foci eb hasznos információk

Kicsit több mint egy hónap van hátra az idei foci eb-ig, miután egy évvel későbbre halasztották a folyamatban lévő Covid-19 járvány miatt. Annak ellenére, hogy a járványnak még koránt sincs vége, a késői foci eb torna a tervek szerint indul. A 24 országot átfogó, egy hónapig tartó verseny 2021. június 11-én indul. Itt van minden lényeges részlet, amelyet tudnia kell az idei Európa-bajnokságról.

Foci eb és annak minden részlete várja önt is a focieb2021.hu weboldalon, kattintson ezért ide ha önt is érdekli, hogy milyen csapatok játszanak majd és hol. 60 éve (nos, idén 61) volt a foci eb kezdete, és ennek emlékére eredetileg Európa 20 városában rendezik meg az Euro 2021 mérkőzéseket egész bajnokságon tehát egyetlen házigazda sem lesz. A bajnokság nyitómeccsét Olaszország és Törökország rendezi Rómában. Az elődöntőt és az utolsó mérkőzéseket is a londoni Wembley Stadionban játszák. Formátumát tekintve nem sok változás történt az előző, 2016-os Euro-tornához képest. 24 versenyző indul az Európa bajnoki kupáért. A csapatok hat négyes csoportba kerülnek. Minden csoport vezetője és második helyezettje, valamint a legjobb négy harmadik helyezett csapat kvalifikálja magát a torna utolsó 16 szakaszára.

Az összes európai futballóriás, beleértve Angliát, Spanyolországot, Németországot, Hollandiát, Portugáliát, Olaszországot, Franciaországot, Oroszországot és Törökországot, négyszemközt találkozik az Euro 2021-ben. Mivel egyetlen ország sem ad otthont a versenynek, automatikus kvalifikációs hely sem volt a befogadó ország számára. A 12 fogadó nemzet közül csak Azerbajdzsán esett ki a selejtező körökből. A Covid-19 válság nagyon megnehezítette a helyi és nemzetközi rajongók számára, hogy személyesen nézzék meg az Euro 2021-et. Amennyiben többet tudna meg az idei foci eb-ről nézzen be hozzánk a focieb2021.hu weboldalra.

Vélemény, hozzászólás?