Mit ne tartsunk a lefolyó közelében

Az otthonunkban jelentkező dugulások sok esetben egy lefolyóba esett kisebb tárgy hatására történnek. Annak érdekében, hogy se a lefolyónkat, se a pénztárcánkat ne terheljük feleslegesen ügyeljünk arra, mi kerül a lefolyóba.

Néhány dolog, amit jobb távol tartani a lefolyótól, hogy megelőzzük az eltömődést. Sokat megspórolhatunk azon, ha oda nem illő dolgokat távol tartunk az otthonunkban található lefolyóktól. Legtöbb esetben haj és szőrcsomók, zsír és olaj lerakódások, fel nem oldódott tisztítószerek okozzák a dugulást. A konyhai lefolyóban előforduló dugulások tettesei között szerepel a tészta, rizs, borsó, kávé zacc, tojáshéj, krumpli héj. Ezek, mind olyan hulladékok, melyek jobb, ha a kukában landolnak és nem a lefolyóban. Az igaz, hogy óhatatlanul is kerülhetnek nagyobb szennyeződések a mosogatónkban mosogatás közben, de erre kiváló megoldást nyújt a szűrű. Sokan azt gondolnánk, hogy a kávé zacc, semmilyen problémát nem okozhat, ám iszap szerűen rakodhat le a csőrendszerben és hosszas idő után, teljesen eltömítheti a vezetékeket.

Amennyiben nagyobb mennyiségű tészta kerül a lefolyónkban szintén komolyabb gondot okozhat, mivel a víz hatására még jobban megduzzad és elzárhatja a lefolyót. Az ilyen kellemetlenségek elkerülése érdekében, figyeljünk oda, hogy mosogatás közben a nagyobb ételmaradékok ne kerüljenek a lefolyóba. Amennyiben mégis dugulás áll elő, próbálkozunk házi praktikákkal, ha azokkal sem jártunk sikerrel, akkor forduljunk szakember segítségéhez. A Duguláselhárítás Mesterek gyors és hatékony munkavégzést garantálnak. További információért kattintson a weboldalunkra a www.dugulaselharitas-mesterek.hu –ra. Elérhetőségeink a + 36 30 277 1424 telefonszámon, illetve írjanak az info@dugulaselharitas-budapest.hu e-mail címre.

Vélemény, hozzászólás?