Milyen alternatívák jöhetnek szóba a linóleum padló mellett?

A linóleum padló kapcsán sokan húzzák a szájukat, mert sokak fejében úgy él, mint a nagyszülők padlóján található ódivatú burkolat. Ha nem szeretnél linóleum padlót otthonodba, de nem tudod milyen más opció jöhet számításba, akkor az alábbiakban adunk néhány hasznos tippet!

Linóleum padló ma már nem tartozik a legkedveltebb burkolóanyagok közé. Leginkább azért, mert ódivatú. Szerencsére ma már számos modern és esztétikus burkolat közül lehet válogatni. Ha a linóleum nem nyerte el a tetszésed, viszont minél gyorsabban szeretnél burkolatot a padlóra, akkor a PVC lehet jó megoldás, mely visszaidézi a békebeli hangulatot, mely a linóleumhoz köthető. A PVC magas kopásállósággal rendelkezik és hosszú időn keresztül megőrzi a színét, így évek múltán is esztétikus látványt nyújt. Nem kell fugázni és lerakása is egyszerű, ezért, ha minél előbb kell letenni a burkolatot, akkor a PVC lehet jó választás. A PVC egyik legnagyobb előnye a kedvező ár, ugyanis rendkívül jó ár-érték arányú, valamint akár más burkolatra is rátehető, például fa padlóra vagy járólapra.

Ha a PVC nem kedvedre való, akkor a laminált padló is jó választás lehet, mely manapság nagy sláger az építőiparban. A laminált padló szintén egy költséghatékony opciónak számít, különösen a hagyományos fa padlóhoz képest. Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy silány minőségű, ugyanis amellett, hogy tartós, nagyon könnyen karbantartható. Ez alatt nem csiszolást vagy lakkozást kell érteni, hanem egyszerű tisztítást mosószeres vagy szappanos vízzel. A túl erős vegyszerek alkalmazását jobb elfelejteni, mivel ezek kárt tehetnek a padlóban. A PVC-hez hasonlóan, a laminált padló telepítése is igazán egyszerű. Ha szeretnél bővebb információkat megtudni ezekről a burkolóanyagokról, akkor érdemes ellátogatni a domexszonyeg.hu webáruházba!