Hidrotőke – Mit érdemes tudni róla?

Akár csak a többi alkatrész esetében a hidrotőke cseréjére is idővel sor kerül. A hidrotőke a gépjárműben a szelepek működését optimalizálja, valamint a motor üzemeltetését is. A hidrotőke működése teszi lehetővé, hogy új és kopottabb, hideg és meleg állapotában is optimálisan tudjon teljesíteni.

Hidrotőke működésének köszönhetően az autó motorja mindenféle állapotban optimális teljesítményre képes. Ugyanakkor a hidrotőke is meghibásodhat, ezt pedig számos úgy mondd tünet jelzi. Ilyenek például az olajfolyás, vagyis, ha sűrűn kell utántölteni az olajat, a motorerő látványos csökkenése, a megugró fogyasztás, valamint a hidrotőke kopogása is a gyanús jelek közt van. Szerencsére az autó szervizben a motordiagnosztika azonnal felfedi ezt a problémát. A biztonság kedvéért tizenötezer kilométerenként érdemes ellenőrizni a hidrotőkét, vagy, ahogy a szervizkönyv előírja. Nem túl okos gondolat meghibásodott hidrotőkével hajtani az autót, mivel komoly költségeket okozhat számunkra. A hidrotőkét gyakran emlegetik még hidraulikus szelepemelő néven, így ne lepődjünk meg, ha esetleg a szerelő ezt a megnevezést használja.

Ahogy azt már fentebb említettük a hidrotőke a szelepek optimális működéséért felel. A szelepek dolga, hogy lezárják vagy megnyissák a hengert, ahhoz, hogy az üzemanyag be legyen fecskendezve, ezenkívül a kipufogó gáz el legyen távolítva. A hidrotőke által a szelepszár és a bütyköstengely közti összeköttetés nem csak mechanikus, hanem részben hidraulikus is. Ha a hidrotőke meghibásodik, akkor cserére lesz szükség. Ehhez érdemes ellátogatni az alkatreszek.hu webáruházba és megtekinteni az alkatrészek széles választékát, beleértve a hidrotőkét is. Bővebb információkat a webáruházban talál!

Vélemény, hozzászólás?