Just Budapest – Csak Budapest és más semmi!

Budapest a külföldiek számára igazán vonzó célpont, különösen, hogy nem csak látszatra szép, hanem rengeteg program is várja az ide érkezőket! Egy magyar számára nem jelent programot tájékozódni és információkat szerezni a fővárosról, azonban egy külföldi nem feltétlenül ilyen szerencsés.

Just Budapest – Mit tud csinálni egy turista Budapesten? Rossz a kérdés, mivel inkább így kellene feltenni: Mit nem tud csinálni egy turista Budapesten? Rengeteg nagyszerű program lehetőség áll rendelkezésre a fővárosban. Nem, hogy minden évszakban, de minden hónapban más-más arcát mutatja a főváros. Van benne egy kis klasszikus báj, ugyanakkor valami modern is. A főváros sok helyütt, különösen a Duna parton maga a megtestesült történelem. A város felfedezésére számos opció áll rendelkezésre, például emeletes turista busz, gyalog, metróval, vagyis egyénileg vagy hajóval. Budapest nappal és éjszaka is eltérő arcát mutatja. Kevés olyan főváros van Európában és a világon egyaránt, ami ennyire gyönyörű kivilágítva. Éppen ezért este a Duna parti rész megtelik turistákkal, akik ámuldozva sétálnak a kivilágított látnivalókat pásztázva.

Egy magyar számára könnyű eligazodni a fővárosban, ráadásul könnyedén útba igazítást tud kérni. Ellenben egy külföldi turista nem ilyen szerencsés, viszont ők sincsenek elveszve. A külföldiek számára a justbudapest.com weboldal jelent nagy segítséget, ahol számtalan hasznos tippel és információval lehetnek gazdagabbak, így budapesti tartózkodásukból a legtöbbet tudják kihozni. Ezen a weboldalon akár az adott hónap eseményeit, programjait, hasznos tudnivalókat is megtekintheti a külföldi, aki felkészülten tud hazánkba érkezni. Ha beszél angolul, akkor Önnek is hasznos lehet ellátogatni a weboldalra!

Vélemény, hozzászólás?