Hasznos tippek vonatos utazáshoz

A vonatos utazás nagy előnye, hogy az ember rengeteg élménnyel gazdagodhat. Ráadásul hosszabb utak esetén egyfajta nosztalgikus élmény is elfog. Európában mindent átszőnek a vasútvonalak, így semmi akadálya annak, hogy egy európai körutazást megszervezz vonattal.

A vonatos utazások ideális választás, ha szeretnéd magát az utat is megélni és nem az a fontos, hogy mielőbb eljuss egyik pontból a másikba. A vonaton lehetőséged van elmélyedni a gondolataidban, lazítani, pihenni, könyvet olvasni, de akár dolgozhatsz is a laptopodon. Ezenkívül természetesen a tájban is gyönyörködhetsz. A vonatra nem kell előre jegyet váltani, akár online is megteheted ezt. Az utazás során pedig akkor állsz fel egy kis mozgás céljából, amikor csak akarsz, így nem kell attól tartanod, hogy teljesen elgémberednek a tagjaid. Ezenkívül a mosdót is bármikor tudod használni. Viszont érdemes lehet WC papírt, legalábbis papírzsebkendőt tartani magadnál, ugyanis előfordulhat, hogy elfogy a toalettpapír és nem töltik után időben. Ha van nálad papír zsebkendő, akkor megkímélheted magad a kellemetlenségtől. A repülőkkel ellentétben a vonaton nincs méret és súlybeli megkötés, így akkora bőröndöt vihetsz magaddal, amekkorát csak akarsz.

Vannak, akik az éjszakázást is bevállalják a repülőn, ami azért előnyös, mert így a szállás árát is meg lehet spórolni. Ezenkívül spontán utakra is van lehetőség, ami annak köszönhető, hogy a vasútállomáson is megvásárolható a jegy, nem kell előre foglalni. Természetesen arra is van lehetőség, ha előre szeretnénk gondoskodni a jegyvásárlásról. Vonatos utazás előtt mindenképp időben ki kell menni a vasútállomásra, legalább húsz perccel az indulás előtt, hogy biztosan ne késd le a vonatot. Bővebb információkat az axa-assistance.hu weboldalon találsz!