Milyen szempontok szerint válasszunk Clipper öngyújtót?

Számtalan esetben kardinális, hogy legyen egy olyan öngyújtó a birtokunkban, ami minden körülmények között megbízhatóan működik. Legyen szó akár egy tábortűz meggyújtásáról, vagy épp egy kábelvég leégetéséről, esőben, illetve szeles időben. Sajnos az olcsó példányok rendszerint a lehető legrosszabb pillanatban mennek tönkre és bizony előfordulhat, hogy nincs nálunk egy pótdarab.

Egy Clipper esetében szerencsére ettől nem kell tartanunk. Az immáron több mint 50 éve népszerű márka megoldásai épp a strapabíróságuk és a megbízhatóságuk miatt terjedtek el ennyire. Egyszerű felépítése mellé a gyártó az előállítás során már a kezdetektől fogva kiemelt figyelmet fordít a minőségi anyagok használatára. Ennek köszönhetően a Clipper kifejezetten ellenáll a környezeti és a fizikai hatásoknak, függetlenül attól, melyik modell mellett tesszük le a voksunkat. Az elérhető kínálat ugyanis óriási. A hagyományos tűzköves, illetve a szúrólángos módozatok is ezernyi különböző kialakításban érhetők el, az egyszerű, letisztult daraboktól kezdve egészen a speciális bevonattal rendelkező példányokig.

Bármelyik Clipper mellett is határozunk végül, abban biztosak lehetünk, hogy minimális odafigyelés mellett nagyon hosszú ideig kiszolgál majd minket új öngyújtónk. Mindössze annyit kell tennünk, miszerint rendszeresen utántöltjük, illetve időnként megnézzük, nem szennyeződött-e el túlságosan a teteje. Hogy melyik kivitelt válasszuk, azt elsősorban az egyéni preferenciánk határozza meg. Felépítésben nincs túl nagy különbség, ám ha gyakorta alkalmazzuk a természetben, valamint szeles időben, akkor tanácsos a szúrólángos Clipper mellett döntenünk. Ezek a modellek ugyanis még nagyobb viharban is könnyedén helytállnak, ez a tulajdonság pedig bizonyos helyzetekben rendkívül hasznos lehet.