„Csináld magad” gázmunkálatok – Miért nem jó ötlet?

Sokan igyekeznek spórolni, ami teljesen érthető, azonban az már kevésbé, hogy olyan dolgokat is maguk akarnak megcsinálni az emberek, amit tapasztalt, nagy szaktudással rendelkező szakembernek kellene elvégeznie.

Az otthoni gázmunkálatok veszélyéről bővebben tájékozódhat ide kattintva. Sokan úgy vélik, hogy az interneten fellelhető tartalmak, az úgy nevezett „csináld magad” videók és cikkek kellő tudást adnak, hogy gyakorlatilag bármilyen munkát el lehessen végezni otthon, akár a különféle gázmunkálatokat. Elvégre, ha a videóban lévő ember meg tudta csinálni, akkor mi akadálya lehet annak, hogy mi magunk is képesek lehetünk rá. Jó dolog az optimista szemlélet mód, azonban, ha valami nem úgy sikerül, ahogy mi azt szerettük volna, akkor még nagyobb kárt is okozhatunk, amit viszont már tényleg csak szerelő tud helyre hozni. Ráadásul minél nagyobb bajt okoztunk, az annál nagyobb költséget fog számunkra generálni. A gázkazán nem gyerekjáték, így, ha valami rendelleneset tapasztalunk vele kapcsolatban, akkor a megjavítását is szakértőre érdemes hagyni.

Ha ennek ellenére mégis úgy döntünk, hogy megbütyköljük, akkor jobb, ha tisztában vagyunk vele, hogy saját és családtagjaink életét is veszélyeztetjük. Mindenki hallott már arról, hogy milyen veszélyes tud lenni egy gázszivárgás. A földgáz tűzveszélyes, ami azt jelenti, hogy elég egyetlen szikra ahhoz, hogy berobbanjon. De, érdemes szót ejteni a szénmonoxid mérgezésről is, amibe tragikus módon minden évben többen is belehalnak, holott a rendszeres karbantartás által megelőzhető lenne a tragédia. Az otthoni gázmunkálatok tehát veszélyesek, így nem érdemes próbálkozni vele. Bővebb információkért látogasson el a futesszerelo-gazszerelo.hu weboldalra.

Vélemény, hozzászólás?