A kiegészítő fűtés lehetséges alternatívái

Vannak élethelyzetek, amikor a fűtés nem úgy működik, ahogy kellene és a javítás befejezéséig szükséges némi kiegészítő fűtés alkalmazása. A kiegészítő fűtés abban az esetben is tökéletes választás, ha mindössze egy helyiséget szeretne felmelegíteni.

A kiegészítő fűtésről bővebb információkat itt érhet el. A kiegészítő fűtés céljából gyártott fűtőtestek úgy nevezett szükségfűtés vagy kiegészítő fűtés gyanánt funkcionálnak. A nevük is árulkodó, fő fűtésre nem alkalmasak. Nagy előnyük, hogy könnyű beszerezni őket és alapvetően olcsók is. Az egyik ilyen kiegészítő fűtőtest a sokak által ismert klasszikus olajradiátor, ami az egyik legrégibbnek számító fűtőtest, ennek ellenére a mai napig szívesen alkalmazzák. Működési alapelve viszonylag egyszerű. A benne található szilikon olajat felmelegíti. A szilikon olaj elszigeteli a fűtőszálat az elektromos fűtőtest fémrészeitől, aminek köszönhetően nem kerül áram alá a burkolat. Az olajradiátorok további előnye, hogy a többségük állítható fokozattal rendelkezik, így különféle nagyságú helyiségeket tud felmelegíteni.

Mivel kiegészítő fűtés gyanánt szolgál, ezért a legtöbb olajradiátort kerekekkel látják el, hogy könnyebben lehessen egyik helyről a másikra eljuttatni. A másik népszerű alternatíva a hősugárzó, ami az egyik legegyszerűbb elektromos fűtés, ha kiegészítő fűtésre van szükség. A fűtőszál ebben az esetben az elektromos áram hatására felmelegszik és hővel látja el a szobát. Azt viszont fontos megjegyezni, hogy a beépített fűtőszál nem a legbiztonságosabb, ezért tilos felügyelet nélkül működtetni. Az olajradiátorhoz hasonlóan a hősugárzó is hordozható a legtöbb esetben, ezért a hősugárzókat is sokszor kerekekkel látják el. Mindkét opció réginek mondható, azonban még mindig használatban vannak.

Vélemény, hozzászólás?