A legjobb betonblokk ár Magyarországon!

Bár a történelem feljegyzi, hogy a rómaiak, a görögök, sőt az egyiptomiak is használtak betontömböket, a modern típusú betonblokkokat először, bár szerény mennyiségben, a tizenkilencedik század közepe táján hozták létre. 1827-ben Joseph Aspidin kidolgozta azt az alapkeveréket, amelyet ma is ismerünk. A faformákba öntött keverék porított mészkőből és vízzel kevert agyagból állt.

Betonblokk ár igen alacsony a gravetti.hu weboldalon, ezért nézzen be hozzánk hiszen személyre szabott méretben és formában kaphat profi betonblokkokat. A huszadik század elején a blokkgyártás meghonosodott iparággá vált. Az Egyesült Királyságban gyártott legkorábbi blokkokat cementből keverték össze helyben elérhető aggregátumokkal – gyakran ipari folyamatok hulladéktermékeivel, például gázművekből és kokszolókemencékből nyert salakkal. Ezek a korai tömbök könnyű használatuk és olcsóságuk miatt népszerűek voltak belső válaszfalként, de az ipar csak az üreges falak fejlődésének és a háború utáni évek tömeges lakhatási programjainak megjelenése eredményeként alakult ki.

A nagyobb mennyiségben gyártott, de kevésbé erős, könnyűszerkezetes blokkokat mind belső, mind külső falakban használják, ahol a terhelés kissé korlátozottabb, vagy kitöltő blokként gerenda- és blokkpadlóban. Fő előnyük a sűrű adalékanyag-tömbökhöz képest a jobb szigetelő tulajdonságok és a könnyebb egységtömeg kombinációjából fakad. A könnyebb blokk idő- és anyagköltség-megtakarítást tesz lehetővé a könnyebb kezelhetőség és a nagyobb egységek révén. A betonblokkokat cementből állítják elő a különféle természetes vagy mesterséges habosított aggregátumok egyikével együtt, beleértve a granulált/habosított nagyolvasztó salakot, stb. Amennyiben többet tudna meg, látogasson el a gravetti.hu weboldalra.