Mennyi ideig tart feltölteni egy elektromos autót?

Az elektromos autók feltöltéséhez szükséges idő akár 30 perc is lehet, vagy több mint 12 óra. Ez az akkumulátor méretétől és a töltőpont sebességétől függ. Egy tipikus elektromos autó (60 kWh akkumulátor) 7 kW-os töltőponttal alig 8 óra alatt tölthető fel üresről telire.

Klikk ide és olvasson többet az alkatreszek.hu weboldalon erről. Sok elektromos autó esetében akár 100 mérföld hatótávolságot is növelhet 35 perc alatt egy 50 kW-os gyorstöltővel. Minél nagyobb az autó akkumulátora, és minél lassabb a töltési pont, annál tovább tart a töltés üresről telire. A gyorstöltők a leggyorsabb módjai az elektromos jármű feltöltésének, mivel 60-200 mérföld közötti hatótávolságot biztosítanak 20-30 perc alatt. Az otthoni töltőpontok névleges teljesítménye általában 3,7 kW vagy 7 kW (a 22 kW-os töltőpontokhoz háromfázisú áramra van szükség, ami nagyon ritka és költséges a telepítés). Minden elektromos autót tölthet kompatibilis töltőpontokon, magasabb maximális töltési sebességgel. A legtöbb elektromos autós sofőr a konnektorhoz csatlakoztatja a töltőt, amikor leparkol, legyen az otthon éjszaka, vagy nappal a szupermarketben, edzőteremben vagy a munkahelyén. Ezt feltöltésnek hívják.

Ahelyett, hogy hagynák lemerülni az akkumulátort, és megvárnák, amíg teljesen feltöltődik, a sofőrök kihasználják az autójuk parkolási idejét (ami az idő körülbelül 95%-át teszi ki), hogy az akkumulátort feltöltve tartsák. A nyilvános és munkahelyi töltőpontok általában 7 kW-tól 22 kW-ig terjednek, így ideálisak a feltöltéshez. Ha kombinálja a nappali feltöltést az éjszakai otthoni töltéssel, akkor hatékony módja annak, hogy elektromos autóját feltöltve és használatra készen tartsa. Amennyiben többet tudna meg erről keresse fel az alkatreszek.hu weboldalt.