A felmérések szerint minden negyedik magyar nyitott egy elektromos autó vásárlására

A közelmúltban végzett felmérések szerint a magyar lakosság negyede, az öt évnél fiatalabb gépjármű tulajdonosok pedig harmada gondolná át az elektromos autó vásárlását. Mindebben a magas beszerzési ár gátolja őket.

Minden negyedik magyar nyitott egy elektromos autó vásárlására főként a gyerekes és a diplomások részesítik előnyben. A jelenlegi adatok szerint ez év végre az országban akár már az 5000-ret is elérheti az elektromos autók száma. A vizsgálat során 863 jogosítvánnyal rendelkező, saját, illetve céges gépjárművet vezető interjú alanyt, melyek közül harmada mondta azt, hogy 2019-ig szeretné lecserélni a jelenlegi járművét. Az új gépjármű vásárlása esetén tízből kilencen mérlegelnek az alternatív meghajtású autók beszerzése mellett. A felmérések alapján olyan adatokat sikerült begyűjteni, melyek alapján az 5 évnél fiatalabb gépjárművel rendelkezők legalább harmada venné fontolóra az e-autó vásárlását. Ezeken belül is a legnagyobb hajlandóságot a családosok mutattak, és főként azok, akik diplomával rendelkeznek. Számukra már mást jelent a környezet szennyezés.

A legnagyobb gondot az e-autó vásárlásánál a magas beszerzési ár, és a korlátozott utazási távolság jelenti. Az elektromos autó mellett, nem csupán a racionalitás, és a környezetvédelem szól. Ez egy teljesen új élményt jelent. A felmérések szerint a legtöbben túlbecslik az elektromos autók kapacitását, hiszen a kutatások alapján egyetlen töltés alapján 375 kilométert szeretnének megtenni. Persze ez nem valós, de mind a későbbiekben ki is derült, igen ritkán van serre szüksége egy átlagos magyar háztartás keretein belül. Amennyiben szeretne többet megtudni, akkor kattintson a www.ka-autoszerviz.hu oldalára.

Vélemény, hozzászólás?