A digitális nomádok izgalmas, érdekes élete

A digitális nomádok kapcsán a legtöbb ember arra gondol, hogy olyan emberek, akik egyfolytában úton vannak. Dolgozhatnak a tengerparton, repülőtéren, kávézóban. A lényeg tehát, hogy egyáltalán nincsenek helyhez kötve, így a főnök sem liheg állandóan a nyakukba.

Bővebb információkat a digitális nomádokról itt érhet el. Alapvetően a szövegírók nagy része megtehetné, hogy a világ bármelyik pontjáról dolgozik. Kívülről igazán vonzónak tűnik ez a világ, azonban itt is érvényes az a mondás, mi szerint nem minden arany, ami fénylik. Aki több hónapot is a világ túlsó pontján vagy egy másik országban akar tölteni, annak nem elég összepakolni és útra kelni. Kell hozzá némi tőke, hogy a kinti élet kezdést biztosítani tudja magának, továbbá a repülőjegyet is meg tudja venni. Ha eddig fix munkával rendelkezett, akkor azt fel kell adnia és itthoni lakásával is kezdeni kell valamit. Egy szóval az itthoni életet fel kell számolni. Mielőtt még kiutazna nem árt a másik országról, ahova utazik tájékozódni.

A legtöbb digitális nomád vállalkozó, így nagyon fontos, hogy a külföldi ügyintézésről, adózásról tájékozódjon. Ebben sokat segíthet egy ügyes könyvelő. Akkor érdemes belevágni ebbe az életmódba, ha az embernek van saját stabil ügyfélköre, hisz a tapasztalatok azt mutatják, hogy odakint már nem igazán szerez az ember új ügyfeleket. A meglévő stabil ügyfélkörnek köszönhetően lesz az embernek kiszámítható bevétele, ez pedig különösen az elején nagyon fontos. Érdemes utánanézni, hogy a célországban van-e stabil internet kapcsolat, hiszen ez a legtöbb digitális nomád számára elengedhetetlen fontosságú! Továbbá, ahogy azt említettük, az itthoni életet fel kell számolni, ezt pedig érdemes tudatosan átgondolni!

Vélemény, hozzászólás?