Ablakemelő hiba – mi állhat a hiba hátterében?

Az ablakszabályozó az a berendezés, ami lehetővé teszi, hogy az ablakot le- vagy fel lehessen húzni. A mai modern autók leginkább elektromos ablakokkal működik, amiket egy kapcsoló által lehet működtetni.

Ablakemelő hiba megkérdőjelezhetetlen jele mikor az ablakot nem lehet se le, se felhúzni, hiába nyomja az ember a gombot, egyszerűen nem mozdul. Az sem túl bíztató jel, ha az ablak a megszokottnál jóval lassabban húzódik le vagy fel vagy, vagy ha furcsa kerregő hangokat hallat a folyamat közben. Ekkor valószínűleg idő kérdése, hogy az ablakemelő végleg csődöt mondjon. Érdemes mielőbb szervizbe vinni az autót, mivel, ha az ablak lehúzott állapotában mond csődöt, akkor komoly gondban lehet. Egyrészt zacskóval nem lehet lezárttá tenni az autót és megakadályozni, hogy bárki benyúljon és ellopja, másrészt, ha épp esik az eső, akkor könnyen elázhat az autó belseje. Éppen ezért, ha csak felmerül az ablakemelő hibájának lehetősége, akkor mielőbb cselekedni. Érdemes annak is utánajárni, hogy az elektromos ablakemelő melyik része romlott el. Ezt leginkább szervizben tudják megállapítani.

Több oka is lehet annak, hogy az ablakemelő meghibásodik. Az okok közt említhetjük a hibás biztosítékokat, az ablakemelőgomb hibáját, vagy az ablakszabályzó hibáját. Bizonyos jelekből ki lehet következtetni, hogy mi lehet a baj. Ha a gomb lenyomásakor a zümmögő hangot hallani lehet, akkor a szabályzó gomb hibáját ki lehet zárni, továbbá az ablakszabályozórendszer sem lehet hibás. Így nagy eséllyel a biztosítékok tájékán kell keresni a hiba okát. Az autószervizben gyorsan megtalálják a hiba okát és megoldást találnak a problémára, éppen ezért minél előbb érdemes felkeresni egy szervizt, mielőtt az ablakemelő végleg csütörtököt mondana. Ha alkatrészre van szüksége, akkor látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba!

Vélemény, hozzászólás?