Vedd fel a küzdelmet a savasodás tüneteivel szemben!

A savasodás kellemetlen tüneteit sokaknak be sem kell mutatni, hiszen napjainkban rengeteg embert érint ez a probléma. Annak érdekében, hogy a savasodás tünetei ne árnyékolják be a mindennapokat, nagyon fontos komolyan venni a problémát és tenni ellene.

Savasodás tünetei hiába hatják át a mindennapokat, nem kell beletörődni. Először is azt érdemes tisztázni, hogy akinek a szervezete elsavasodik, az milyen problémákkal szembesülhet. Ezek a következők: gyenge immunrendszer, gyakori fejfájás, emésztési panaszok, narancsbőr, állandó fáradtságérzet. Nem érdemes félvállról venni a problémát, ugyanis, ha a helyzet tovább súlyosbodik, akkor nem kizárt, hogy izomgörcsök, alvás és koncentrációs zavarok, álmosság, valamint ízületi problémák jelentkezhetnek. Az elsavasodás hátterében leginkább a nem megfelelő életmód áll. Így például az állandó stressz, a mozgásszegény életmód, a kávé alkohol, valamint a túlzott savképző italok és ételek fogyasztása. Emellett a dohányzás is hozzájárul az elsavasodáshoz. A lúgosítás érdekében fontos ezeket a rossz szokásokat mellőzni és törekedni az egészséges életmódra.

Ez például azt jelenti, hogy fontos a rendszeres mozgás, lehetőleg egy héten több alkalommal. Emellett az étkezésen is változtatni kell, méghozzá úgy, hogy a táplálkozás középpontjában a teljes kiőrlésű gabonafélék, zöldségek és gyümölcsök, valamint a tojássárgája álljon. A stresszmenedzsment is fontos része a lúgosításnak, így, ha stresszes, akkor mindenképp törekedni kell a nyugodtabb mindennapokra. Ezenkívül a megfelelő minőségű és mennyiségű folyadékfogyasztás is nagyon fontos. Lehetőség szerint a folyadék fogyasztás gyógynövény teákból, tisztított vízből, illetve citromos vízből valósuljon meg. Bővebb információkat a wellnetviztisztito.hu webáruházban találsz!