Útlevél ügyintézés – online részletek itt!

A kormányok szerte a világon sokféle útlevelet adnak ki különböző célokra. A legelterjedtebb fajták az egyéni állampolgárok és más állampolgárok számára kiállított közönséges útlevelek. A múltban bizonyos országok kollektív útleveleket vagy családi útleveleket adtak ki.

Útlevél ügyintézés várja online az axa-assistance.hu weboldalon, tehát látogasson el hozzánk és tekintse meg az ügyintézés részleteit weboldalunkon. Manapság az útleveleket jellemzően egyéni utazóknak adják ki, nem pedig csoportoknak. A nemzeti kormányok által az állampolgárok számára kiállított közönséges útleveleken kívül számos más típusú útlevél is létezik a kormányok által meghatározott körülmények között. Míg az egyének általában csak egy útlevéllel rendelkezhetnek, bizonyos kormányok megengedik, hogy az állampolgárok egynél több közönséges útlevéllel rendelkezzenek. Az egyének egyidejűleg rendelkezhetnek rendes útlevéllel és hivatalos vagy diplomata útlevéllel is. Sürgősségi útlevelet (vagy úgynevezett ideiglenes útlevelet) azoknak adnak ki, akiknek az útlevele elveszett, ellopták vagy egyáltalán nincs meg, és nincs idejük pótlásra, pl. valaki külföldön van, és néhány napon belül haza kell repülnie. Ezeket az útleveleket nagyon rövid időtartamra szánják, pl. egyirányú visszautazás hazájába, és természetesen sokkal rövidebb érvényességi ideje lesz, mint a hagyományos útleveleknek. Erre a célra a Laissez-passer-t is használják.

Egyedülálló módon az Egyesült Királyság sürgősségi útlevelet ad ki bizonyos Nemzetközösségi államok azon állampolgárainak, akik elveszítik útlevelüket a nem Nemzetközösséghez tartozó országokban, ahol saját államuk nem tart fenn diplomáciai vagy konzuli képviseletet. Amennyiben többet szeretne megtudni és az ügyintézésről érdeklődne, keresse fel az axa-assistance.hu weboldalt.