Ovis kezdőcsomag gyerek paplan szettel

Az ovis kezdőcsomag nem csak oviba, hanem bölcsibe is megfelelő. Az óvoda és a bölcsi is nagy dolog a szülőknek, s a gyerekeknek is. Meghatározó időszak ez mindenki számára. Az ovi és a bölcsi pedig az a hely, amire fel kell készülni lelkileg és minden tekintetben. Be kell szerezni különböző dolgokat, felszereléseket, amikkel a kicsik mindennapjai nyugodtan telhetnek és emlékeztetik az otthonukra.

Lássuk, mit tartalmaz az ovis kezdőcsomag:

  • Ovis gyerek paplan szett. Ez a legfontosabb felszerelés az óvodában és a bölcsiben is. Mivel minden nap alszanak egy nagyot ebéd után a gyerekek, szükség lesz saját ovis gyerek paplan szett Ez általában 100×135 cm méretű paplanból és 40 x 50 cm párnából áll. Vannak hófehér ovis gyerek paplan szettek, de vannak színes, kedves mesefigurás paplanok is. Szerintem végül is mindegy, hogy van e mintája, vagy nincs, erre még úgyis kerül ágyneműhuzat, inkább az legyen meghatározó.
  • Ovis gyerek ágyneműhuzat garnitúra. A gyerek paplanra és párnára standard, kisméretű gyerek ágyneműhuzat való, aminek a mérete a gyerek paplan párna szettel kompatibilis. Mérete szintén 90×135 cm és 40×50 cm. Rengeteg gyönyörű, vidám kis gyerek ágyneműhuzat garnitúra létezik, amik megnyugtatják majd őket.
  • Ovis zsák, amibe a tisztasági felszerelés kerül. Ez a zsák bent marad az oviban, nem kell minden nap haza hordani, csak alkalomadtán.
  • Tisztasági csomag: fogkefe, fogmosó pohár, fogkrém, szappantartó, szappan, kéztörlő törölköző. Ebéd után úgy szokás, hogy fogat mosnak a kis gyerekek, így tanítva őket arra, hogy a későbbiekben is fontosnak tartsák a fogmosást. Fogmosás után pedig jöhet az alvás.
  • Benti cipő. Mondanom sem kell, hogy ez mire szolgál. Az utcai cipőt felváltja, amikor reggel bemennek az oviba, s ez a benti cipő lesz rajtuk egész nap. Érdemes egy vékony, könnyed, jól szellőző kis vászon cipőt, vagy szandált választani.
Gyerek paplan
Gyerek paplan

Az ovis csomag minden darabja fontos és nem elhanyagolható. Az ovis ágynemű szett, az ovis gyerek ágyneműhuzat és a többi dolog is minőségi darab legyen.  Egy szép gyerek ágyneműhuzat az oviban és otthon is, ha lehet, 100% pamut anyagú legyen. A gyerekek bőre érzékeny, nem kellemes, ha irritáció lép fel a szintetikus anyagok miatt. Az OEKO-TEX minősítésű gyerek ágyneműhuzat garnitúrák megbízhatóak, ha tehetjük ilyen certificate gyerek ágyneműket keressünk.

Szerintem, ha bevonjuk a gyerekeket az ovis csomag, a Disney ágyneműhuzat kiválasztásába, akkor szívesen fogják használni.