Terhességi kalkulátor kiszámítja a foglaljorvost.hu-n

Még akkor is, ha nem tudja pontosan meghatározni, mikor fogant a babája, elfelejtette az utolsó menstruáció napját, vagy nem biztos abban, hogy mikor történt a peteérés, más nyomok segíthetnek Önnek és a kezelőorvosnak abban, hogy meghatározzák az esedékesség időpontját az első prenatális találkozón.

Terhességi kalkulátor kiszámítja, hogy pontosan mikorra várhatja babáját, tehát kattintson ide a foglaljorvost.hu weboldalra, hogy mindent megtudhasson erről. A korai ultrahang, amely pontosabban meg tudja határozni a terhességet sokat segíthet, de ne feledje azonban, hogy nem minden nő kap korai ultrahangot. Egyes orvosok rutinszerűen végzik ezeket, de mások csak akkor ajánlanak egyet, ha a menstruáció rendszertelenek, 35 éves vagy idősebb, korábban vetélése vagy terhességi szövődménye volt, vagy a fizikális vizsga és az LMP alapján nem lehet meghatározni az esedékességet.  A terhesség olyan mérföldkövei, mint például a csecsemő szívverésének első hallása (a 9. vagy 10. hét körül, bár változhat), valamint amikor először érezzük a magzati mozgást (átlagosan 18 és 22 hét között, de ez lehet korábban vagy később is), ad nyomokat arra vonatkozóan, hogy az esedékessége pontos-e.

Az alapmagasságát, amely a szeméremcsontjától a méhének tetejéig ér, az orvos minden prenatális látogatáskor ellenőrzi, és segít megerősíteni az esedékességét. A méhének mérete, amelyet a kezdeti belső terhességi vizsga elvégzésekor feljegyeznek, szintén szerepet játszhat az időpont meghatározásában. További részletekért és a terhességi kalkulátor használatáért nézzen be még ma a foglaljorvost.hu weboldalra és itt mindent megtalál ami érdekelheti ezzel kapcsolatban. Weboldalunkon elérhetőségeinket is megtekintheti, ha esetleg kérdései lennének a terhességi kalkulátorral kapcsolatban.

Vélemény, hozzászólás?