Petefészekciszta gyógyítása hatékonyan

A petefészek-ciszták folyadékkal töltött tasakok vagy zsebek egy petefészekben vagy annak felületén. A nőknek két petefészke van – mindegyik körülbelül mandula méretű és alakú – a méh mindkét oldalán. A petefészkekben kifejlődő és érő peték (petesejtek) a szülés éveiben havi ciklusokban szabadulnak fel.

Petefészekciszta gyógyítása elérhető a nogyogyasz.hu weboldal által, tehát keressen fel minket és tudjon meg erről az állapotról mindent amit tudni érdemes, hogy ön is kigyógyuljon belőle ha ezzel küzd. A legtöbb petefészek-ciszta kevés vagy egyáltalán nem okoz kellemetlenséget és ártalmatlan. A többség néhány hónapon belül kezelés nélkül eltűnik. A petefészek-ciszták – különösen azok, amelyek megrepedtek – azonban súlyos tüneteket okozhatnak. Egészségének védelme érdekében végezzen rendszeres kismedencei vizsgálatokat, és ismerje meg azokat a tüneteket, amelyek potenciálisan súlyos problémát jelezhetnek. A legtöbb petefészek-ciszta a menstruációs ciklus (funkcionális ciszták) eredményeként alakul ki. Más típusú ciszták sokkal ritkábban fordulnak elő. A petefészkei általában havonta növekszenek a cisztaszerű struktúrákkal, az úgynevezett tüszőkkel. A tüszők az ösztrogén és a progeszteron hormonokat termelik, és peteéréskor felszabadítják a petesejtet.

Ha a normális havi tüsző folyamatosan növekszik, akkor funkcionális cisztának hívják. Kétféle funkcionális ciszta létezik: follikuláris ciszta. A menstruációs ciklusa középpontja körül egy petesejt tör ki a tüszőjéből, és lefelé halad a petevezetékben. A follikuláris ciszta akkor kezdődik, amikor a tüsző nem szakad fel és nem engedi szabadon a petesejtjét, de tovább nő. Corpus luteum ciszta: Amikor a tüsző felszabadítja petéjét, megkezdi az ösztrogén és a progeszteron termelését a fogantatáshoz. Ezt a tüszőt ma sárgatestnek hívják. Néha folyadék halmozódik fel a tüsző belsejében, ami a sárgatest cisztává növekedését okozza. Bővebb leírásért keresse fel a nogyogyasz.hu weboldalt.

Vélemény, hozzászólás?