Szüksége van kiskedvencünknek cica vitamin alkalmazására?

Nagyon sok gazdi úgy véli, hogy a konzerv eledelekben, illetve a macska tápokban elegendő vitamin és hasznos tápanyag található ahhoz, hogy ne kelljen extra kiegészítésről gondoskodni. Ez azonban nem egészen így van, több okból kifolyólag sem.

Cica vitamin alkalmazása számos esetben indokolt lehet. A teljes értékű macska eledel fogalom nem passzol az összes cicáknak kifejlesztett tápra vagy konzervre, ugyanis egy-egy termék között hatalmas eltérések lehetnek a minőség kapcsán. Sajnos sokan ezt nem igazán veszik figyelembe a választás során és inkább az a fontos, hogy az adott terméknek mennyi az ára. Az olcsó tápok viszont gyakran káros mesterséges adalékanyagokat tartalmaznak és minimális hasznos tápanyagot. Ha kismacskát vagy idősebb állatot tartunk, akkor különösen fontos az életkornak megfelelően dönteni. Ha az egészségi állapot úgy indokolja vagy valamilyen betegség áll fenn, akkor az alkalmazott minőségi tápon felül cica vitamin használatára is szükség lehet. Ezenkívül, ha szükséges, akkor esszenciális aminosavakat és ásványi anyagokat is kell adni házikedvencünknek, hogy támogassuk felépülését vagy hozzájáruljunk az egészségéhez.

A legfontosabb tápanyagok közé tartozik a D-vitamin, mely szabályozza a kalcium-, valamint foszforháztartást, emellett támogatja az emlőket, méhet, veséket, beleket és csontokat.  Zsírban oldódó vitamin lévén ügyelni kell arra, hogy ne adagoljuk túl. Mindez igaz az A-vitaminra is, amely a macska szőrének, bőrének és szemének egészségéhez járul hozzá. A C-vitamint a cica szervezete is elő tudja állítani, azonban nem megfelelő mennyiségben, így a pótlás ez esetben is nagyon fontos. Az E-vitamin egyben antioxidáns is, mely szintén a zsírban oldódó vitaminok csoportjába tartozik. A magtarhaz.hu webáruházban bővebb információk is találhatók!