Etikus hacker segít felismerni a veszélyt

Etikus hackernek nevezzük azokat a szakembereket, akik segítenek megtalálni a lehetséges támadási felületeket vagy gyengeségeket, illetve az esetleges veszély forrásokat a különböző informatikai rendszerekben.

Az Obex Consulting etikus hacker szolgáltatásai között sérülékenység vizsgálat és penetrációs tesztelés érhető el. Míg az előbbi javarészt automatizált, utóbbinál manuális technikákat is alkalmaz egy etikus hacker. Az obexconsulting.hu etikus hacker szolgáltatásának sérülékenység vizsgálata a külső, azaz az internet felőli sérülékenység vizsgálatot jelenti. A vizsgálat részletes, több dologra kiterjedő feltérképezést, keresést, ellenőrzést foglal magába. A penetrációs tesztelés lényege pedig az, hogy a hacker egy, a rendszert érintő támadást szimulál a sérülékenység vizsgálat eredményei alapján. Ily módon meghatározható a kár mértéke. A penetrációs teszten belül több szolgáltatás is elérhető az obexconsulting.hu oldalon, mint a fizikai terminálok, vezeték nélküli hálózatok, illetve belső vagy külső infrastruktúra tesztelés. A tesztek eredményértékelésének tartalmáról a weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Az obexconsulting.hu etikus hacker szolgáltatás során szigorú szabályok alapján kerülnek kivizsgálásra az adott rendszerek. Az Obex Consulting célja, hogy minden ügyfele felismerje a cégének rendszerét érhető támadás kockázatát, s hogy a tanácsaik által tegyék azokat a lehető legbiztonságosabbá. Mivel a fenyegetések folyton változnak, érdemes az etikus hacker szolgáltatásokat bizonyos időközönként igénybe venni, a rendszer állandó biztonsága érdekében. Lépjenek kapcsolatba az etikus hacker kollégákkal az obexconsulting.hu weboldalon található elérhetőségeken, hogy megvédhessék informatikai rendszereiket!