Szintezőállványok széles választéka várja!

A szintezés egy olyan geodéziai művelet, melynek segítségével képesek vagyunk meghatározni a földi pontok magasságkülönbségét. Ezt a módszert leginkább akkor alkalmazhatjuk sikerrel, ha a két pont közötti távolság nem haladja meg a 120 centimétert. A pontok magasságkülönbségét úgy ismerhetjük meg, ha ki tudunk tűzni egy vízszintes síkot felettük.

A fa és alumínium szintezőállványok azért vannak, hogy legyen mire felállítani a műszert. Az állvány felső része általában egy lekerekített háromszög, de lehet akár egy kör keresztmetszetű alumínium öntvény is, a közepén pedig egy összekötőcsavar található, ezzel tudjuk a műszert az állványhoz erősíteni. Az állványhoz három beállítható, szintén alumíniumból, vagy esetleg fából álló láb is csatlakozik. Ezek hegyes fémsarúban végződnek, melynek segítségével a szintezőállványt a földbe nyomhatjuk. Szintezéskor meg kell mérnünk, hogy a két pont függőleges távolságát a már említett vízszintes síkhoz képest, majd kivonjuk, őket egymásból és így kapjuk meg a magasságkülönbséget. A vízszintes sík kitűzésére azonban szükségünk van egy szintezőműszerre. A cél érdekében a műszert a két pont között helyezzük el.

A pontos mérések érdekében elengedhetetlen, hogy minőségi termékeket használjunk, éppen ezért a szintezést megelőzően érdemes ellátogatnia webáruházunkba, a hedue.hu-ra, ahol óriási termékkínálattal várjuk a vásárlóinkat! Rendelje meg nálunk az elvárásainak leginkább megfelelő szintezőállványt, hiszen ez egy olyan eszköz, amelyre mindenkinek szüksége van, aki az építőiparban tevékenykedik. Nálunk biztosan megtalálja, amit keres! Attól függően, hogy milyen típusú szintezőműszerrel rendelkezik, válasszon a hagyományos, valamint a kurblis szintezőállványaink közül, ez utóbbit inkább beltéri használatra ajánljuk.

Vélemény, hozzászólás?