Sportolási és versenycélok esetében is tökéletes a Helianthus táp

A lótartás egy magával ragadó és teljes embert kívánó elfoglaltság, még akkor is, ha az csupán hobbicéllal történik. Hiszen nem csak a megfelelő élettér kialakítása, de a rendszeres mozgatás is elengedhetetlen, arról nem is beszélve, hogy mekkora hatása van a takarmányozásnak. Ez utóbbi jelentősége pedig még nagyobb, amikor a cél a versenysport, lévén az állatok így fokozott igénybevételnek vannak kitéve.

Szerencsére a Helianthus többféle megoldást is kínál ezekre a speciális esetekre. A Sport komplett táp kifejezetten magas energiatartalommal rendelkezik, így még az extrém igénybevétel során keletkező szükségleteket is fedezi. Speciális összetétele nagy arányban tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek nem csak az izomépítésben és megtartásban elengedhetetlenek. Versenycéllal tartott lovaknál ugyanis roppant fontos a gyors regeneráció, ezért a Helianthus táp megalkotásánál erre kiemelt figyelmet fordítottak. A formulához adott szerves szelén emellett segít megelőzni az izomlázat is, ami szintén hatalmas segítséget jelent.

Zab, illetve árpa mellé a Helianthus kiegészítő takarmánya, a Sport koncentrátum jelent remek alternatívát. A megfelelő adagolást tartva az állat így hozzájut azokhoz az esszenciális aminosavakhoz, melyek elengedhetetlenek a folyamatos izomépítéshez. Emellett a megnövelt E-vitamin támogatja az immunrendszert, ennek köszönhetően az állat jóval ellenállóbbá válik a káros környezeti hatásokkal szemben. A különböző munkafázisok által igényelt energiáról a Helianthus speciális keveréke gondoskodik. Ez hidegen sajtolt napraforgóolajból, illetve szőlőcukorból áll, így mind a közepes, mind pedig az intenzív erőkifejtés tápanyagszükséglete megoldottá válik. Az adagolás során kiemelten ügyeljünk az előírt mennyiségekre és mindig biztosítsunk elegendő szénát, illetve friss ivóvizet az állat számára.