Mit tehetünk a dugulások megelőzéséért?

A háztartásokban előforduló dugulásnak nagyon kellemetlen vonzatai vannak. Rossz szagok, piszok, használhatatlan szaniterek és rengeteg bosszúság. Mindez többnyire a nem rendeltetésszerű használat miatt történik.

Még több információ ide klikkelve érhető el, a futes-gazszereles.hu weboldalon. A dugulás az esetek túlnyomó többségében azért alakul ki, mert a szanitereket nem megfelelően használják. A WC-be dobált nedves törlőkendők például kifejezetten ellenségei a zökkenőmentes átfolyásnak, ugyanis anyaguk nem bomlik le olyan könnyen, s mint a hagyományos WC papír, mely már egy csepp víztől is azonnal mállani kezd. S miután nem képesek azonnal lebomlani, könnyedén megtapadnak más makacs szennyeződésekkel a lefolyócsövek falán, s máris megtörténik a baj.

Azonban dugulás nem csak a WC-ben fordulhat elő. A fürdés, zuhanyzás közben használt nagy mennyiségű kozmetikumok, a hajszálak mind okozhatnak problémát, ugyanis ezek is könnyen összetömörödnek egy csomóban a lefolyón, melyet utólag a különböző erős vegyszerek nem biztos, hogy fel tudnak oldani. A konyhai mosogatás során belekerülő rengeteg zsíros szennyeződés pedig már csak hab a tortán. A megoldás nem is olyan bonyolult, csak némi odafigyelést és rendszerességet igényel. A nedves törlőkendőket használatuk után a kozmetikai szemetesbe dobva máris egy nagy lépés a dugulás megelőzésében, de az ételmaradékok szemétbe helyezése is rendkívül sokat nyom a latba. A rendszeres takarítás, forró vizes öblítés és duguláselhárító vegyszer alkalmazása a fentiekkel karöltve szinte garantáltan elkerülhető a dugulás. Amennyiben mégis felüti fejét ez a kényes probléma, érdemes szakemberekre bízni a piszkos munkát. A futes-gazszereles.hu oldalon található szakemberek a nap bármely szakában képesek elhárítani a gondot, s újra akadálymentessé tenni a csövekben folyó víz haladását. Keressék őket bizalommal a weboldalon található elérhetőségek valamelyikén!