Spermiumok DNS fragmentációjának vizsgálata

Egyre több olyan pár van, akik hiába várnak a gyermekáldásra. A háttérben állhat a genetika, túlsúly vagy olyan életmódbeli tényezők, melyeken változtatni lehet. Fontos, hogy mindkét fél kivizsgáltassa magát, így tisztában lehet a pár azzal, hogy milyen kezelésre van szükség a szülővé váláshoz.

A spermiumok DNS fragmentációjának vizsgálata számos kérdésre választ adhat. A mintát steril mintagyűjtőben a páciens magával viheti a Belvárosi Orvosi Centrumba, ám ebben az esetben ennek maximum másfél órán belül meg kell történnie, és nem szabad sem hűteni, sem melegíteni a mintát. A mintaadásra sor kerülhet a helyszínen is. Amennyiben kérdése lenne a mintaadást illetően, érdemes feltennie azt szakembereinknek. Az előírt szabályok betartása nélkülözhetetlen annak érdekében, hogy a vizsgálat szempontjából értékelhető legyen a minta.

A vizsgálat után konzultációra kerül sor, amikor a leletek ismeretében az andrológus szakorvos tájékoztatja a pácienst arról, hogy véleménye szerint mi állhat a probléma hátterében. Sor kerülhet ultrahangos vizsgálatra, hormonvizsgálatra, de egyes gyulladásos betegségek kiszűrése is szükségessé válhat. Fontos tisztában lenni azzal, hogy egyes vizsgálatok eredményeire akár heteket is kell várni, éppen ezért ha felmerül a nemzőképességi probléma, akkor megéri mihamarabb orvoshoz fordulni. A Belvárosi Orvosi Centrum korszerű gépekkel és vizsgálati lehetőségekkel áll a páciensek rendelkezésére. Sokan vannak, akik kellemetlennek érzik a nemi területekkel kapcsolatos problémákat, pedig tény, hogy az orvostudomány az esetek többségében segítséget tud nyújtani. Mindegy, hogy nemzőképességi gondokkal szembesül, vagy merevedési, esetleg ejakulációs problémák nehezítik meg nemi életét, ne szégyelljen szakembert felkeresni!

Vélemény, hozzászólás?