Ne hagyjuk figyelmen kívül a lábazati vakolatot!

A lábazati vakolat meglehetősen háttérbe szorul az építési, felújítási munkálatok során, aminek nagyon egyszerű oka van, mégpedig, hogy nincs szem előtt. Nem érdemes figyelmen kívül hagyni a lábazatot, ugyanis ez a felület komoly terhelésnek van kitéve.

Lábazati vakolat kérdését mindenképp komolyan kell venni, ugyanis a természeti erők minden évszakban komoly megpróbáltatást jelentenek a lábazat számára. Az erős napsugárzás, a hó, a fagyok és az eső egyaránt hatással vannak a lábazatra. A lábazat a ház összképére is komoly kihatással van, emiatt az esztétikára is fontos gondolni. A színes ásványi őrlemény alapú vakolatok, kiváló diszperziós kötőanyaggal kombinálva tökéletes fedést biztosít. Kül- és beltéren egyaránt alkalmazható. Annak érdekében, hogy a jobb tapadás biztosított legyen, az előkészített felületet célszerű egy teddy-henger vagy festőecset segítségével alapozóval bevonni. A vakolatot plusz hat Celsius fok feletti léghőmérséklet és alapfelület esetén érdemes felhordani. Arra mindenképp ügyelni kell, hogy a felvitelt követően öt-hat napig védeni kell a felületet a nedvességtől, fagytól és csapóesőtől.

Szintén lényeges információ, hogy a közvetlen napsugárzásnak kitett felületekre nem szabad felhordani az díszítővakolatot. Természetesen nagyon fontos, hogy minőségi termékeket válasszon a munka kivitelezéséhez. Az online beszerzésnek sincs akadálya, mindössze arra kell ügyelni, hogy megbízható helyről történjen a bevásárlás. A hoszigetelesjoaron.hu webáruházban számos kiváló minőségű terméket talál széles választékban. Érdemes tisztában lenni vele, hogy a különböző gyártásból származó anyagok közt nem kizárt az enyhe színeltérés. Emiatt nagyon fontos, hogy az egybefüggő felületek vakolása mindig azonos gyártási idejű termékkel történjen.