Mi a Cirkó fűtés?

A cirkó fűtés esetében a gázkörök elterjedésének oka a kompakt kialakításban rejlik. Ezekkel a készülékekkel szinte minden olyan eszközt megtalálunk, amely a cirkón belüli fűtési rendszer biztonságos működéséhez szükséges. Cirkulációs fűtésnek nevezzük, mert a melegvizet keringtető szivattyú a rendszerben a kazán belsejében található.

Cirkó fűtés minden részlete elolvasható a budapesti-gazszerelo.hu weboldalon és itt megtalálhatja a cirkó fűtés előnyeit is ha éppen erre kíváncsi. Korábban országszerte működtek olyan fűtőtestek, amelyek még nem tartalmaztak szivattyút, és jellemzően nyitott rendszerek voltak, azaz nem tartalmaztak tágulási tartályt. Ezek a rendszerek rendkívül nagy átmérőjűek, jellemzően acélcsövekből készültek. Napjainkban egy modern családi ház fűtési rendszere maximum D20-as (3/4″) műanyag csővel telepíthető. A cirkófűtés előnye, hogy egy kompakt készüléket kapunk, amely tartalmazza a fűtővíz keringetéséhez szükséges szivattyút, a tágulási tartályt, a biztonsági szelepet, sőt kombi bojler esetén a melegvíz előállításához szükséges berendezéseket is.

Kompakt berendezéssel rendelkeznek ezek, amely minden fontosabb berendezést tartalmaz: szivattyút fűtési víz keringetésére, biztonsági szerelvények, zárt fűtési rendszerre csatlakoztatható. Biztonságos – mivel minden szerelvényt tartalmaz, például tágulási tartályt – a rendszer térfogatának változását hivatott elnyelni, biztonsági szelepet – nagy nyomás esetén fűtővizet enged ki a rendszerből, ezzel csökkentve a robbanásveszélyt. Az éves fenntartási költség kedvező, a karbantartás garanciális feltétele mellett. Megfelelő gondozás után hosszú, megbízható élettartam várható ha a cirkófűtést választja. További információkért megéri a budapesti-gazszerelo.hu weboldalra látogatni.