Minőségi műfű karbantartása

Egyre többen választják a minőségi műfű adta pozitívumokat otthon a kertben, a teraszon, az erkélyen. Persze a műfű is akkor szép és tökéletes, ha minőségi. Hogyan tudjuk, hogy valóban minőségi műfű típust választunk e?

A műfű tekercs megvásárlása előtt mindenképpen vegyük szemügyre a műfüvet. Ha fizikálisan megtehetjük egy üzletben, vagy bemutató teremben az nagyon jó, ha pedig erre nincs lehetőség, mert például egy online áruházból szeretnénk rendelni, akkor kérjünk műfű minta csomagot. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a műfű forgalmazó cég elküldi a címünkre a műfű típusokat, kisebb vágatok formájában. Ez nagyszerű lehetőség, hiszen kézbe tudjuk venni, meg tudjuk tapintani a szálakat. Láthatjuk, hogy milyen vastag, puha, milyen a színe, stb.

Ha eldöntöttük milyen műfüvet szeretnénk és el is készült a műfű telepítés, jöhet a csodálat. Néha a műfű karbantartást igényel, ez viszont korántsem akkora nagy feladat, mint a valódi fű karbantartása. A műfű előnyei közé tartozik, hogy nem kell többé füvet nyírni, locsolni, műtrágyázni, gyepet szellőztetni. Nem kell az ezekhez szükséges gépeket beszerezni és még azok karbantartására is költeni.

A műfű, egyszeri telepítésével akár 10 évig is gondtalanul élvezhetjük az életet. Hosszabb távon tehát a műfű biztos, hogy kifizetődőbb, mint az igazi gyep rendben tartása.

A műfű 10-15 év alatt nagyon kevés beavatkozást igényel. Néhanap elég, ha felfrissítjük a beltéri és a kültéri műfüvet is. A beltéri műfű porszívózható, de felmosóval is áttörölhető.

Műfű
Műfű

A kültéri műfű pedig ha falevelek hulltak rá, azok leseperhetőek, vagy lombseprűvel összeszedhetőek róla. Ha pedig tegyük fel, sokáig száraz az idő, slaggal felfrissíthetjük és a port, homokot néhány mozdulattal eltávolíthatjuk.

Műfű karbantartás háziállatok mellett?

A műfüvet a kutyák, cicák is szeretik. Nem ártanak az egészségükre, nem tudják kitépkedni a szálakat és lenyelni. A kutyapiszok, macskapiszok slaggal szintén leöblíthető, de a legjobb, ha száradás után egy lapátra szedjük. Nem kell aggódni attól, hogy ha levizelik a kutyusok, nem fog kisárgulni tőle a műfű.

Ha olyan területen van a műfű szőnyeg az udvaron, hogy gyakran hullik rá falevél, vagy a szél sok port, gallyat, törmeléket tud ráhordani, nem szabad elhanyagolni a seprést. Máskülönben a műfű mohásodni és gazosodni kezdhet.

Műfű karbantartáshoz ne használjunk olyan szereket, vegyszereket, oldószereket, ami árthat a felületének. Ha tanácstalanok vagyunk, mindenképp érdeklődjünk a műfű forgalmazó cégeknél.

A minőségi műfű tökéletes megoldás, ha gondtalan életet szeretnénk élni és nem az állandó fűnyírással szeretnénk az időt tölteni.