Mely szempontokat érdemes szem előtt tartani a hajszárító választás során?

A hajformázó eszközök kiválasztása egyáltalán nem könnyű feladat. Legyen szó egy hajvasalóról, hajsütővasról vagy egy hajszárítóról, alaposan át kell gondolni, hogy mely termékeknek szavazunk bizalmat. Ehhez nem árt tisztában lenni néhány alapvető tudnivalóval.

Hajszárító kapcsán hatalmas kínálat érhető el, ami nem feltétlenül könnyíti meg a dolgunk. Sokkal egyszerűbb lehet a választás, ha egy kicsit alaposabban utánanézünk, hogy milyen szempontokat célszerű előnyben részesíteni. Egy biztos, ismernünk kell a hajtípusunk és annak megfelelően kell választanunk. A vastagszálú, göndör haj számára az ionos típusok felelnek meg a legjobban. Ha vastagszálú a hajunk, azonban nem göndör, akkor a titán hajszárító a legoptimálisabb választás. Viszont, ha épp ellenkezőleg, a hajunk vékony szálú, száraz, akkor egy egyenletes hőtermelésre alkalmas eszköz beszerzése előnyös. Ezek a kerámia vagy porcelán bevonattal rendelkező darabok. Sokan nem gondolnak arra, hogy a súly is fontos kérdés, hiszen kellemetlen, ha hamar elfárad a kezünk és alig bírjuk tartani az eszközt.

Az ergonomikus kialakítás is nagyon hasznos lehet, hiszen így a kezünkbe illik és komfortos használata. Manapság a korszerű típusok számos extra tartozékkal el vannak látva, amelyek megkönnyíthetik dolgunkat. A diffúzor afféle elengedhetetlen kiegészítő, mely segít nagyobb területen eloszlatni a meleg levegőt, így a frizura szép és száraz marad. Emellett a készülék gyakran különféle funkciókkal is fel van szerelve az egyszerűbb használat és a kiváló végeredmény érdekében. Például általában több sebesség és hőmérséklet fokozat található rajta. Sőt, sok típus túlmelegedés elleni védelemmel is fel van szerelve, így túlmelegedés esetén kikapcsol a készülék, melynek köszönhetően hosszabb lesz az élettartama.