Melegítés allergiamentes infravörös készülékkel

A porallergiától szenvedők számára az év mind a tizenkét hónapja küzdelmekkel teli. A téli időszakban sem lélegezhetnek fel, hiszen ekkor a hagyományos fűtés nehezíti meg a mindennapjaikat. Ha szeretné tudni hogyan és mit lehet tenni az allergiások jobb közérzete érdekében, akkor olvasson tovább, alább bővebben kifejtjük!

Az allergiamentes infravörös készülékkel való fűtésről bővebb információkért klikkeljen ide! A porallergiában szenvedők számára egyáltalán nem könnyű az élet. Természetesen a rendszeres takarítás, tehát a portörlés, porszívózás és a hipoallergén lepedők alkalmazása sokat segít az allergiás ember életminőségének javításában. Sokan nem is gondolnak bele, de a fűtési rendszer is hatással van az allergiás emberre. A radiátorok a legelterjedtebb fűtési alternatívák közé tartoznak, melyek konvekciós árammal működnek. A radiátorból kiáramló hő eloszlik a helyiségben és ezáltal felmelegíti annak levegőjét. A radiátorral való fűtés kis mennyiségben megmozgatja a felületeken összegyűlt port és a levegőbe mozgatja. Ha a radiátor be van kapcsolva, a helyiségben jobban áramlik a por. Ezt a többség észre sem veszi, viszont az allergiás ember számára hamar érezhetővé válik ennek kellemetlen hatása.

Éppen ezért a porallergiában szenvedők számára a légmozgáson alapuló fűtés helyett sokkal jobb döntés, ha olyan fűtési alternatívát választ, mely a felületet melegíti, nem pedig a levegőt. Ilyen például az infravörös panel, mely kiváló azok számára, akik porallergiában szenvednek, mivel a kevesebb mozgás, kevesebb a levegőbe kerülő port jelent. Az infravörös fűtés nem olcsó, viszont más fűtési alternatívákhoz képest nem olyan drága. Ráadásul a porallergiával küzdők számára ez tökéletes megoldás, így érdemes beruházni rá!

Vélemény, hozzászólás?