Lényegre törő HPV blog

A HPV (humán papillomavírus), a leggyakoribb szexuális úton terjedő fertőzés. Ez a vírus, a méhnyakon kívül a hüvely, a szeméremtest, a hímvessző, illetve a végbél daganatos elváltozásainak bizonyos típusait is kiválthatja.

A színvonalas HPV cikkek, megtalálható a www.belvarosiorvosicentrum.hu oldalon, melyen belül olvashat a Silgard (HPV elleni) védőoltás hatékonyságáról és biztonsági vizsgálatairól, valamint arról is, hogy mikor veszélyes igazán ez a vírus. A HPV, tüneteket okozhat a férfi és női belső, illetve külső nemi szerveken, a végbél és a száj nyálkahártyáján. A fertőzés kimutatása és típusok szerinti csoportosítása, a nyálkahártyáról is lehetséges. A panaszokkal, tünetekkel és laboratóriumi eredményekkel, a szakemberek pontos diagnózist tudnak felállítani. A fertőzés kezelési eljárásaival és a rendszeres ellenőrzéssel, megelőzhetjük a súlyosabb betegségek kialakulását.

Ez a vírus, jelenleg több mint 100 alfajjal rendelkezik, melyeknek nagy része a nemi szervek tájékán található. Egyes alfajok nagyobb kockázatot is jelenthetnek, és ezek mellett még a HPV képes több éves lappangási időre is. A nőket leggyakrabban a méhnyak-rák fenyegeti, mely összefüggésbe hozható ezzel a fertőzéssel. Ez nem csak a nőket érintheti. Egyes statisztikai adatok alapján kimutatható, hogy a rákos megbetegedések több mint a 6 százaléka, a HPV fertőzésre vezethető vissza. Előfordulhat, hogy ennek nincsenek szemmel látható jelei, ezért ajánlatos rendszeresen citológiai vizsgálatot végeztetni, mely során kideríthető a fertőzés fennállása. Keresse fel, a Belvárosi Orvosi Centrumot, ahol a nemi gyógyász, nőgyógyász, urológus és proktológus szakorvosaink egyaránt elérhetőek, és az intim területek problémáit komplex megközelítésben kezelik. Részleteket és elérhetőségeket honlapunkon talál.

Vélemény, hozzászólás?