Kardamom fűszer, avagy a szív fűszere

Nem csak a kemikáliák segítik gyógyulásunk és járulnak hozzá egészségünkhöz, hanem az ételek és a fűszerek is, mint például a zöld kardamom. A fűszer kiváló hatással van a szív vérellátására, így nem hiába érdemelte ki a szív fűszere elnevezést.

Zöld kardamom amellett, hogy jótékony hatással van a szervezetre, számos egyéb kiváló hatása is van a szervezetre. Mivel az egyik legősibb és legelismertebb fűszer, ezért gyakran a fűszerek királynőjeként is emlegetik. A zöld kardamom fogyasztása által nő a szív terhelhetősége és energetizáltsága. Emellett fogyókúrázok számára is igazán hasznos, mivel zsírégető hatással rendelkezik a fűszer. Egy tanulmány rávilágított, hogy a kardamom hatására a vérben lévő vérlemezkék száma megemelkedik, továbbá a glükózzal szembeni tolerancia is növekszik. Így szénhidrát- és zsírdús étrend mellett kifejezetten ajánlott a kardamom fogyasztása. Ráadásul vegetáriánusok és vegánok is fogyaszthatják. A kardamom fogyasztása nem csak a zsírpárnákkal szemben hatásos, hanem a mai rohanó világ stresszes emberének problémájára is kiváló!

A kardamom ugyanis nyugtatja az idegrendszert és hozzájárul az érzelmi kiegyensúlyozottsághoz. A kardamom fogyasztás hozzájárul a pozitív érzelmek kibontakozásához. Segít pozitívabban látni a mindennapi teendőket, kitisztítja a gondolatokat, nyugtatja a lelket és segít a félelmek leküzdésében. Indiában úgy tartják, hogy a kardamom „világosságot” ad az elmének és a szívnek. A fentebb említett tulajdonságai miatt a kardamomot gyakran használják antidepresszáns gyanánt. Ha Ön is szeretné élvezni a kardamom pozitív hatásait és szeretne többet megtudni erről a nagyszerű fűszerről, akkor látogasson el a tenmag.hu webáruházba!

Vélemény, hozzászólás?