Így válasszon árnyékolástechnika termékeket!

Az árnyékolástechnika egy tág fogalom, amely az épület olyan bővítését írja le, amely megakadályozza a tér túlmelegedését vagy lehűlését. Ezek a kiegészítések magukban foglalják a napellenzőket, a redőnyöket, a lombos fákat és a tetőkinyúlásokat. Az árnyékolás a passzív szoláris fűtés és hűtés egy régi, de még mindig nem használt formája.

Klikk ide a további információkért a petro-nyilaszaro.hu weboldalra és itt mindent megtalál amit tudni érdemes az árnyékolástechnikáról. Más módszerekkel összehasonlítva ezek a tervezési jellemzők általában egyszerűen megvalósíthatók és meglehetősen olcsók. Az árnyékolástechnika alkalmazása emellett előnyös, mivel segíthet csökkenteni a helyiség fűtésével és hűtésével kapcsolatos költségeket, így ezek a technológiák az energiahatékony épülettervezés részének tekintendők. Az árnyékolási technológiát az építkezés nagyon korai tervezési szakaszában alkalmazzuk. Különösen az épület formájával foglalkozunk. Az alapanyagok helyesen megtervezett formája magas hűtési költségeket takaríthat meg nyáron. Ha az ablaknyílásokat a formával nem tudjuk megfelelően árnyékolni, akkor további árnyékolási formák mellett döntünk.

Néha egy szomszédos épület vagy egy fa segíthet egy kis családi ház felépítésében. Dél felől ügyelni kell arra, hogy kitekintéskor zavartalan kilátás legyen az épület ablakából. Más esetekben előnyben részesítjük az aktív árnyékoló rendszereket, mert azok időben tudnak reagálni a változó körülményekre és a felhasználó igényeire. Mivel nagyobb a tudatosság, a külső árnyékolás egyre népszerűbb, mivel fizikailag előnyösebb, mint a belső árnyékolás. Ha az üveg elé árnyékolunk, a napsugárzás, a hő nem jut át ​​a belső térbe. Mindazonáltal érvényes az az elv, hogy az adott tervezéstől függően mindig minden megengedett. További részletekért nézzen be a petro-nyilaszaro.hu weboldalra.