Hosszú távra tervezhetünk egy bálacsomagoló alkalmazásával

Vállalkozásunk sikerességének szempontjából döntő befolyással bírhat egyes eszközök, illetve gépek beszerzése. Különösképp igaz ez olyan munkakörnyezetben, ahol az időtényezőnek kiemelt szerepe van. Ilyen például a földművelés, valamint a nagyüzemi állattartás, hiszen itt a késlekedés komoly károkat okozhat. Kiváló példa erre a szálastakarmány előkészítésének és raktározásának kérdése.

Előbbiben hatalmas segítséget jelent egy bálacsomagoló alkalmazása. Noha ezek a masinák aránylag nemrég kezdtek csak elterjedni hazánkban, ma már hatalmas népszerűségnek örvendenek, méghozzá jó okkal. A téli időszakra elrakott szálastakarmányok állagmegóvása ugyanis komoly dilemmát jelenthet, főképp, amikor az időjárás sem kedvez a folyamatnak. A bálacsomagoló által, hermetikusan lezárt egységek garantáltan megőrzik kifogástalan állapotukat, ez pedig elsősorban annak köszönhető, hogy a bálák nedvességtartalma így az ideális tartományban marad. Tudniillik fóliázás nélkül könnyedén megeshet, miszerint a penészesedés az egész termény tönkremeneteléhez vezet.

Ennek tükrében jól látszik, miszerint nagyobb volumen esetén elengedhetetlen a bálacsomagoló gép használata. A masina bekerülési költsége ugyanis rövid idő alatt megtérül, hiszen a folyamatosan rendelkezésre álló takarmány mind az állattartás szempontjából hatalmas könnyebbség, mind pedig a tovább értékesítés tekintetében óriási előny. Nagyon fontos azonban, hogy a preferenciáinknak leginkább megfelelő bálacsomagoló mellett tegyük le a voksunkat. Ennek vizsgálatakor meg kell néznünk, a már meglévő gépek sorába melyik felépítés illeszthető be a leghatékonyabban. Ugyancsak elemezni kell a kapacitásigényt, illetve azt, hogy a bálacsomagoló kizárólag a lezárást végezze el, avagy magát a bálázási folyamatot is. Ezeknek a kérdéseknek az eldöntésében nagy segítséget jelent, ha kikérjük egy szakember tanácsait.