Ha futball, akkor FIFA

Itt az új FIFA 16. Mennyivel jobb mint a 15? Mit tud az új verzió? Nézzük meg közelebbről is!

Akiket vonz a foci világa azok mindig szívesen kalandoztak a FIFA világában, mivel tökéletesen viszi játékra a futball színes világát. A FIFA fejlesztői idén is megtettek mindent, hogy egyre jobb és jobb játékélményt nyújtsanak a játékosoknak és a sok éves tapasztalat idén meg is látszik az újfejlesztésen.  A FIFA 15-re sokkal mondták, hogy tulajdonképpen „automatikus foci” és a helyzetek túl egyszerűek és egyértelműek, nincs miről döntenie a játékosoknak. Ezzel ellentétben a FIFA 16 egy már sokkal bonyolultabb és összetettebb játék mint a korábbi verziók.

Rengeteg új csapattal és ligával találkozhatsz a játékban, helyszínekből sincs ezúttal hiány, 78 világhírű stadion áll a rendelkezésünkre a játékban. Több játékmódból választhatunk ott van a karriermód ahol a saját csapatoddal küzdhetsz a bajnoki címért vagy ha csak egy meccset játszanál gyorsan akkor is bármelyik csapatot választhatod egy gyors játék erejéig. A csapatot komplexen kell irányítani és ez merőben új, még a FIFA játékoknál is. A játék grafikailag gyönyörűen kidolgozott a stadion részleteitől kezdve a játékosokig mozgásáig minden igényesen és élethűen megvan tervezve.

Idén először a játékosok női válogatottal is játszhatnak, ami abszolút egyedülálló újítás, viszonylag jól meg is van oldva, bár kevésbé kidolgozott mint a férfi részleg. Szintén újításként jelenek meg a meccs végi összefoglalók is, ahol remek, szinte tévés minőségben lehet visszanézni a meccs emlékezetes pillanatit. Rendelkezik online multiplayer funkcióval, aminek keretében valódi emberi játékosok ellen van lehetőségünk játszani. A szimuláció sokkal erősebb, kell egy kis idő amíg hozzászokik az ember, sokkal inkább taktikai játék mint korábbi elődjei, akik életszerűbb focira vágynak mint amilyen a FIFA 15 volt azoknak ez a megfelelő játék.

A FIFA 16 minden platformra megjelent. A kiváló grafikának és a különböző szimulációknak köszönhetően egy remek játékélményt nyújt melynek köszönhetően akik eddig is szerették a FIFA sorozatot azok nem fognak csalódni és akik most ismerkednek csak vele azoknak is jó esélye van megszeretni ezt a szériát. Érdemes kipróbálni az új FIFA 16-ot PS4-en!

Vélemény, hozzászólás?