Geotextília – csomagos vagy tekercses kivitelezésben

A geotextília egy rendkívül hasznos anyag, melyet a kertek, kerti tavak, tározók takarására, bélelésére alkalmaznak. Önmagában nem különösebben dekoratív elem, azonban funkcióját nem is a szépsége tölti ki, hanem a sokoldalúsága.

A geotextília többféle eljárási technikával is készülhet, a sunikft.hu forgalmazásában a nem-szőtt, tűnemezelt verzió érhető el. Ez a típusú geotextília nagyságrendileg a 0,5-3 mm vastagság között mozog, melyet a gyártási technológia befolyásol. Számos területen használják ezt a kitűnő anyagot. Tavak, tározók kialakítása során gyakran helyezik a fólia alá, hogy az apró kavicsok vagy erősebb szárú gyomok ne tegyenek kárt a fóliában, továbbá, hogy nagyobb legyen a szigetelés.

Azonban a geotextília leggyakrabban a kertben tesz jó szolgálatot. Mulcs vagy murva alá helyezve tökéletes talajtakaró, mely amellett, hogy csökkenti a gaz növekedését, átereszti a vizet, s nem hagyja, hogy a mulcsot könnyen feldolgozza, elkomposztálja a talaj. A geotextília azért is közkedvelt kerti eszköz, mert kiválóan alkalmazható a talaj hőjének megtartására, így nyáron nem engedi kiszáradni a földet, míg télen a fagyástól védi a talajt. A sunikft.hu webáruház tekercsben és csomagban is forgalmazza a különböző vastagságú geotextíliákat. A csomagban árult termékeket többnyire kiskerti felhasználásra szokták választani az ügyfelek, s ily módon nem kell aggódniuk, hogy mi lesz a felesleggel, ami tekercsben való vétel esetén fejtörést okozna. A csomagos geotextíliák fekete és fehér színben is megvásárolhatók. Mivel az anyag, melyből készülnek rendkívül tartós, nem bomlik, abszolút hosszú távra lehet vele tervezni. Keressék fel a webáruházat, kérjenek szakértői segítséget akár méretet, akár sűrűséget illetően. s kertjük esztétikus megjelenése lesz a jutalmuk!