Féltengely alkatrészek kedvezményesen

A féltengely lényegében egy hajtótengely, és azért nevezték el így, mert a munka felét elvégzi, a sebességváltótól vagy a differenciálműtől az egyik kerékig. A másik oldalon lévő ikerpárja teszi teljessé a készletet. Mivel ezek egyszerűen tengelyek, a féltengelyek könnyen elöregednek, és a független felfüggesztésű járművekben az őket mindkét végén összekötő kötések jelentős kopásnak vannak kitéve.

Féltengely várja önt is az alkatreszek.hu weboldalon minden autóhoz, ezért megéri benézni hozzánk ha ön is féltengelyt keres jó áron. A hangos kattanó zaj, amely csak forduláskor hallatszik, a rossz féltengely klasszikus tünete. Ennek oka a túlzott kopás, amely meglazítja őket. A rossz hír az, hogy ha ezt a kattanást hallja, akkor valószínűleg már kifogyott a féltengely kenését végző zsír, ami azt jelenti, hogy valószínűleg a teljes tengelyt ki kell cserélni. Ha azonban alaposan szemmel tartja autóját, van egy másik jel, amelyet elkaphat, mielőtt cserére lenne szükség. Van egy gumi alkatrész, amely védi a féltengelyt, és a megfelelő helyen tartja a fontos zsírt. Egy elszakadt gumi gyorsan féltengely problémákhoz vezethet, mivel kenés nélkül működik és emiatt a féltengely megsérülhet. A törött gumi ellenőrzéséhez nézze meg a belső szélét. Ha zsíros, valószínűleg ki kell cserélni a féltengelyen a gumit. Néha, ha elég korán elkapja, lehet, hogy csak egy új gumira van szüksége.

Ha nem tudja korán észre venni a meghibásodott féltengelyt, akkor valószínűleg kifejezettebb tünetek jelentkeznek. Ha a gumi teljesen meghibásodik, és a tengely leválik a kerékről, a tengely visszapattanása súlyos károsodást okozhat. Még ha a meghibásodott féltengely nem is választódik el a tengelytől, észreveheti, hogy a jármű oldalra húzódik, amikor rálép a gázra. Amennyiben még több információt és részletet tudna meg keresse fel az alkatreszek.hu-t és itt néhány kattintással rendelhet majd új féltengelyt.