Esélylatolgatás a 2022-es katari foci világbajnokság kapcsán

Katar, közel keleti országként először rendezhet labdarúgó világbajnokságot, ami több szempontból is rendkívüli. A 2022-es VB még el sem kezdődött, de már megindultak a találgatások és az esélylatolgatás is megkezdődött, hogy vajon melyik nemzet nyeri el a trófeát és ki milyen helyezést fog elérni.

Foci világbajnokság 2022 Katar, avagy mekkora esélye van a házigazdának? Ez a kérdés biztosan megfordult a szakértők és a rajongók fejében. A FIFA ranglistáján Katar mindössze az ötvenedik helyet birtokolja, azonban 2022-ben először nyílik lehetőségük részt venni a labdarúgó világbajnokságon. Ráadásul a Félix Sánchez vezette csapat azt is bebizonyította nemrégiben, hogy nagy hiba lenézni őket. Az elmúlt évek teljesítménye alapján ugyanis az sem kizárt, hogy a VB-n a legjobb tizenhat közé is bekerülnek. Komoly előny lehet a csapat számára, hogy hazai terepen játszanak, méghozzá a saját közönségük előtt. Volt már példa a történelemben komoly meglepetésekre a VB házigazdák kapcsán, például 2018-ban, amikor az oroszok egészen a negyeddöntőig meneteltek.

Már négy évvel ezelőtt is csak nagyon kevésen múlt, hogy Katar kvalifikálja magát a világbajnokságra. A nagy áttörést végül a 2019-es Ázsia-kupa hozta el számukra. Katar, házigazdaként rögtön az első kalapból került kisorsolásra, ami hatalmas lehetőséget biztosít számukra. Ugyanis a legerősebb csapatok közül senki sem került melléjük, tehát reális esélyük van, hogy legalább a második helyet megszerezzék. Katar és a kieséses szakaszba jutás útjába három kontinens csapata áll. A csoport legkeményebb ellenfelének Hollandia ígérkezik. Hollandia legyőzése egy kisebb csodával érne fel. Katarnak nem lesz könnyű dolga, de egyáltalán nincs kizárva, hogy képes lesz meglepetést okozni, így érdemes követni az eseményeket a focivb-2022.hu weboldalon!