Enchantimals babák – Miért jó babázni?

Válaszolhatnánk úgy is a kérdésre, hogy mert a gyerek közben jól szórakozik, de ennél sokkal többről van szó. Így, ha babát szándékozik vásárolni gyermekének, akkor az egyértelműen jó döntés.

Enchantimals babák által garantált a szórakozás! Ugyanakkor a babázásnak nem csak az az egyetlen előnye, hogy a gyerek jól szórakozik. Babázáskor a kislány fésüli a babát, leveszi a ruháit, majd felöltözteti és eközben észrevétlen módon fejlődik a finom motorikus rendszere. Emellett a babáról való gondoskodás fejleszti a gondoskodás és empátia képességét is. A gyerek ekkor az anyától ellesett viselkedés formákat gyakorolja. A gyerekek sokszor nehezen tudják kezelni az erős érzelmeket. Babázás közben a kislány ki tudja engedni a feszültséget frusztrációt vagy akár agressziót, mindezt úgy, hogy a tevékenység által egy biztonságos közeget teremt saját maga számára. A babázás kitűnő alkalom arra, hogy a szülő beszéljen gyermekével az őt foglalkoztató dolgokról, amit máskor nem feltétlenül mondana el.

Megfigyelhető, hogy sok kisgyermek beszél a babához, miközben játszik vele. Ez az egészen kicsi gyermekekre is igaz. Vagyis a gyermek szókincse is fejlődik. Eleinte még egyszerű szavakat használ, azonban később, ahogy komplexebb lesz a játék és gazdagabb lesz fantáziavilága, úgy egyre választékosabban tudja kifejezni magát, mivel egyre szélesebb szókinccsel fog rendelkezni. Az Enchantimals babák által is fejleszthetők az előbb említett képességek, ráadásul igazán szerethető, esztétikus babákról van szó. Amik háziállattal is rendelkeznek, sőt hasonlítanak is rájuk. Az Enchantimals számos kiegészítővel is rendelkezik, így igazán élvezetes lehet a játék. A teljes kínálatot a jatektenger.hu webáruházban tudja megtekinteni!

Vélemény, hozzászólás?