Éjjel-nappal kényelemben a kutyus

A kutyák előszeretettel heverésznek napközben is. Négylábú barátaink gyakorlatilag bárhol képesek leheveredni egy kis pihenésre. Ha szeretnéd még kényelmesebbé tenni a kutyus pihenéssel töltött idejét, akkor érdemes kutyaágyat vásárolni kedvencednek.

Kutyaágy a kisebb és a nagyobb kutyák számára is egyaránt kényelmes pihenőalkalmatosság, amely még kényelmesebbé teszi a heverészéssel töltött órákat. A jól ismert dal szerint nyolc óra munka, nyolc óra pihenés és nyolc óra szórakozás teszi ki a napokat. A kutyák esetében ez egyáltalán ez egyáltalán nem igaz. Négylábú barátaink akár tizenkét órán keresztül is képesek aludni, valamint ezenkívül több órát töltenek pihenéssel. Mindössze néhány órát töltenek aktívan, a többit fekvő helyzetben töltik. Az, hogy a kutya mennyit alszik, mennyit heverészik egy nap, több tényező függvénye, az azonban tagadhatatlan, hogy kedvenceink szinte bárhol képesek heverészni. A kutyaágyak nem csupán kényelmesebbé teszik az alvást és pihenést, hanem biztonságot is nyújtanak a kutya számára, akinek lesz egy saját kis kuckója.

Sokan azt gondolják, hogy kutyaágyra csak a benti kutyáknak van szüksége, ez azonban nem igaz. A kinti kutyák számára is tökéletes a kutyaágy. A kutyaágy kiválasztásának egyik legfontosabb szempontja a megfelelő méret. Minden kutya más és más pózban alszik. Érdemes alvás közben lemérni a kutyát, majd a kapott értékhez hozzáadni legalább tíz-tizenöt centimétert. Így biztosan kényelmesen el fog férni kutyusod a kutyaágyban. Azt is figyelembe kell venni, hogy a kutya elérte-e már felnőtt testméretét vagy még növésben van. Ha utóbbi igaz kedvencedre, akkor érdemes nagyobb méretű kutyaágyat vásárolni, mely megfelel a kutya fajtájának felnőttkori méretének. Bővebb információkat a petlandshop.hu weboldalon talál!