Balázs őszinte beszámolója a hajós munkáról

Egyre többen szeretnék kipróbálni a jól fizető és a sok élményt tartogató hajós munkákat, ám tulajdonképpen nem is tudják pontosan, hogy miből áll ez a típusú munka. Balázs őszintén elmondja, milyennek élte meg a hajós munkát.

Balázs beszámolója a Queen Elizabeth-ről nagyon érdekes és sokszínű, hiszen mindenféle sallangtól mentes. Őszintén elmondja, hogy nem minden esetben könnyű hajón dolgozni, ám annál izgalmasabb és színesebb. Tíz napja tért haza, és ez volt az első szerződése a CUNARD-nál, a Queen Elizabethen dolgozott. Buffet stewardként indult el dolgozni, majd egy hónap elteltével már Junior waiterként végezhette munkáját.

Balázs beszámolójában a Queen Elizabeth-ről azt is kifejti, hogy a kezdet számára nehéz volt, hiszen 22 évesen olyan hajóra került dolgozni, ahol az ezer fő körüli személyzet nagyjából 55 különböző nemzetiségű volt. Nagyon sokat segítettek neki a magyar származásúak, bár nem voltak sokan. Szinte napról napra jobban feltalálta magát a számára teljesen új szituációban.

Balázs azt is őszintén elmondja, hogy sokat kell dolgozni, de azért vannak könnyebb napok is. A nehezebb mindennapokat pótolni tudja a látvány, azok a helyek, ahová egy ilyen hajós munkával el lehet jutni. Fél év alatt számos városban megfordult a hajós munkájának köszönhetően. Így járt Barcelonában, Monte Carlóban, Marseille-ben, Liverpoolban, Lisszabonban, Isztambulban, Veniceben, Rómában, Athénben, Rhodoson, Santoriniben, Corfun, Splibent, Dubrovnikban, Izlandon, Hamburgban.

Balázs azzal is tisztában van, hogy a pénzkérdés mindenkit érdekel, ezért elmondta azt is, hogy lehetőség van egy ilyen hajós munka során pénzt gyűjteni, spórolni. Mindenkinek ajánlja ezt a munkát, aki nem unalmas elfoglaltságot keres, hanem szereti az izgalmakat. Ha szeretne még több élménybeszámolót olvasni, látogasson el a Crew Agency honlapjára, a crew.hu-ra.

Vélemény, hozzászólás?