A végbélsipoly kezelése többnyire műtéti úton oldható meg

A végbélsipoly olyan alagút, amely a végbélnyílás belsejéből húzódik a környékén lévő bőrig. Általában olyan fertőzést követ, amely nem a megfelelő módon gyógyult meg. Orvosa megoldhatja a végélsipolyt, de ehhez műtétre van szüksége.

A végbélsipoly kezelése többnyire műtéti úton oldható meg, éppen ezért forduljon hozzánk a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra, ahol mindent megtudhat sebészeinkről és szakorvosainkról, akik majd ezt a fontos műtét elvégzik. A végbélnyíláson belül több mirigy is folyadékot termel, így ezek néha eltömődnek vagy eldugulnak. Amikor ez megtörténik, a baktériumok felhalmozódása duzzadt zsebet hozhat létre a fertőzött szövetből és folyadékból. Az orvosok ezt tályognak nevezik. Ha nem kezeli a végbéltályogot, akkor növekedni fog. Végül kifelé halad, és kilyukasztja a bőrt valahol a végbélnyílás közelében, hogy a benne lévő folyadék kiszivárogjon. A végbélsipoly az alagút, amely összeköti a mirigyet ezzel a nyílással. A tályog legtöbbször végbélsipolyt okoz. Ritka, de olyan betegségekből is származhat, mint például tuberkulózis, szexuális úton terjedő betegségek vagy folyamatban lévő betegségek.

Ha az orvos úgy gondolja, hogy végbélsipolya van, akkor megkérdezi kórtörténetét, és fizikai vizsgálatot végez. Egyes sipolyok könnyen észlelhetőek, mások viszont nem. Időnként önmagukban bezáródnak, majd kinyílnak. Orvosa megvizsgálja a folyékony  vagy a vérzés jeleit. A végbélsipoly viszont véglegesen csakis műtéttel oldható meg. További információkért és részletekért mindenképpen keresse fel weboldalunkat a belvarosiorvosicentrum.hu-t, hiszen itt a vélgbélsipolyról és a műtétről is többet tudhat meg, ráadásul akár már ma is időpontot kérhet végbélsipoly műtéthez. Weboldalunkon megtalálhatja elérhetőségeinket így felveheti velünk a kapcsolatot.

Vélemény, hozzászólás?