A szigetelés jelentősége

A szigetelés elengedhetetlen szerepet játszik az otthon komfortjának és energiatakarékos fűtésének megteremtésében. A szigetelésnek nem csak a hőszigetelésben, hanem a hangszigetelésben és a páraálló képesség biztosításában is nagy szerepe van. Ezenkívül a fenntartható energiafogyasztásban is nagy szerepet játszik.

A szigetelésről itt tudhat meg bővebb információkat! A jó szigetelés nagymértékben hozzájárul az energiatakarékossághoz, illetve ahhoz, hogy minél kevesebbet költsünk a fűtésre. Manapság, amikor az energiaárak az egekben vannak, még inkább fontos, hogy költséghatékony legyen a fűtés. Az otthonunkban felhasznált energia körülbelül 40 százalékát fűtésre, illetve melegvíz előállításra használjuk el. A fűtésre tehát tetemes energiát szánunk, különösen, ha a szigetelés sincs rendben. Otthonunkban is sokkal jobban érezzük magunkat, ha a meleg levegő nem szökik el, hiszen így jobb lesz a hőérzetünk, nem fogjuk azt érezni, hogy a szoba egyik sarkában szinte megsülünk, a másik részében pedig szó szerint kiráz minket a hideg.

Egy jól szigetelt házban sokkal egyenletesebben oszlik el a hőmérséklet. A hangszigetelés egy olyan tulajdonság, melyről gyakran nem esik szó, holott ez is egy olyan előny, ami sokkal kényelmesebbé teszi a mindennapokat. A külső zajok kiszűrése és a belső zajok kiszivárgásának minimalizálása sokkal komfortosabbá teszi a privát szférát az inatlanban. Arról sem feledkezhetünk meg, hogy egy jól szigetelt ingatlan értéke nagy mértékben növekszik, ami egy esetleges eladás során nagyon sokat számít. Emellett az értékesítés is sokkal egyszerűbbé válik, hiszen senki sem vesz szívesen egy olyan ingatlant, amivel még bőven lesz munka. Éppen ezért egyértelműen kijelenthető, hogy érdemes a szigetelésre áldozni.