A kutyaiskola előnyei a gazdi és az eb számára

A kutyaiskola rendkívül hasznos lehet minden kutya számára, nem csupán a nehezen kezelhető típusoknak. A felelős kutyatartás egyik fontos része lehet a kutyaiskolába járás, hiszen a négylábú rengeteget nyer az itt tanultakból.

Kutyaiskola nem csupán a vezényszavak megtanítása szempontjából lehet hasznos, bár kétségkívül ez is egy fontos szempont. Nagyon sok gazdit látni, akit kutyasétáltatás közben szinte elhúz az állat és a legalapvetőbb vezényszavakra sem hallgat a négylábú. Mindkét eset azt mutatja, hogy az eb nem járt kutyaiskolába. Utóbbi ráadásul veszélyes is, mivel, ha a kutya nem hallgat a gazdi hívó szavára, akkor könnyen lehet, hogy balesetveszélyes helyzetbe kerül.  Otthon is lehet tanítgatni a négylábút, azonban könnyen belátható, hogy jobb szakember segítségét kérni. Ráadásul nyílt terepen számtalan tényező vonhatja el az állat figyelmét. A kutyaiskolában szép sorban sajátítja el az állat a legfontosabb ismereteket. A legfontosabb vezényszavak megtanulása mellett, a másik fontos érv, ami a kutyaiskola mellett szól, hogy az állatok tudnak szocializálódni.

Ez talán nem tűnik annyira fontosnak, azonban alaposan átgondolva, nagyon kellemetlen, ha az állat más kutyák közeledésére agresszívvá vagy félőssé válik. Ennek elkerülése érdekében célszerű már fiatal korban más négylábúak közé vinni az ebet, hogy minél korábban megkezdődjön a szocializáció. Így a kutya megtanulja hogyan kommunikáljon és viselkedjen fajtársaival. Jellemzően kilenc hónapos kortól már megkezdődhet a kiképzés, azonban, ha ennél is korábban szeretne kezdeni a gazdi, akkor a kutyaovi jelentheti a megoldást, ahol az alapvető szociális készségeket tanulja meg az állat. Bővebb információkat az akelakutyaiskola.hu online platformon tudhatsz meg!