A hüvelyi folyás a nők nagy százalékát érinti

A nők nagy százalékánál jelentkezett már, illetve jelentkezni fog normálellenes hüvelyi folyás, mely különböző okokra vezethető vissza. A kivizsgálatlan és nem diagnosztizált hüvelyi folyást nem ajánlott kezelni mindenféle otthoni praktikákkal, illetve vény nélkül kapható patikai szerekkel, mert ezzel sok esetben többet ártunk, mint használunk, érdemesebb és eredményesebb inkább az orvos véleményét kikérni.

A hüvelyi folyás okozója nagyon sok minden lehet, ezért nem érdemes azonnal gombás fertőzésre gyanakodni. Érdemes felkeresni egy szakorvost, aki megállapítja, hogy milyen eredetű az aktuális hüvelyi folyás, így ennek tükrében az orvos által javasolt megfelelő kezeléssel rövid idő alatt meg is szüntethetjük azt.

A hüvelygyulladás gyakran jár hüvelyi folyással, melynek mennyisége, színe és szaga utalhat a hüvelyi folyást okozó kórokozóra, de ezt pontosan csak akkor tudjuk megnevezni, ha felállítottuk a diagnózist. Egyik orvos sem kezdheti el a kezelést pusztán a beteg panaszai alapján, minden esetben ki kell vizsgálni a fertőzés fajtáját, mert ez alapján egymástól eltérő kezelések bizonyulnak hatásosnak.

Ha a következő tünetek bármelyikével találkozunk, érdemes a Körúti Orvosi Centrumban azonnal szakorvoshoz fordulnunk: égő, csípő hüvelyi érzés, hüvelyviszketés, fájdalom vizeléskor vagy szexuális aktus alkalmával, a szeméremtest kipirosodása vagy váladékozása, a hüvelybemenet kisebesedése, szokatlan mennyiségű, állagú, szagú vagy színű hüvelyi folyás.

A hüvelyi folyás oka lehet mechanikus irritáció, kémiai irritáció vagy allergiás reakció, illetve gyakori ok a hüvelyi pH megváltozása is. Gyakran idéznek elő hüvelyi folyást a változókor, a terhesség vagy bizonyos gyógyszerek szedése miatt bekövetkező hormonális változások. Továbbá az is okoz hüvelyi folyást, amikor különböző mikrobák telepednek meg a hüvely nyálkahártyáján. A hüvelyi folyásról bővebben a korutiorvosicentrum.hu oldalon olvashat.

Vélemény, hozzászólás?