A férfi parfümök és használatuk

A parfümöket nagyon régóta, több évezrede használja az emberiség. Habár kezdetben inkább illatosított vizeket használtak. A Napkirály idejében a nemesség igazán erőteljes olajokkal kente magát, azonban ennek is megvolt az oka

Férfi parfümök alkalmazása során a fő szabály a mértékletesség. A Napkirálynak is nevezett XIV. Lajos francia uralkodó korában rendkívül erőteljes illatokkal rendelkező olajokat használtak a tehetősebbek, mivel ezzel igyekeztek leplezni mosdatlanságukat. A mai kor embere azonban jó esetben napi szinten tisztálkodik, így nem parfümmel igyekszik elnyomni a kellemetlen illatokat. Ma már a túl erős parfüm szag ellen érzést vált ki az emberekből. Egyáltalán nem vonzó, ha méterekről is érezni lehet az illatot és nem lehet megmaradni melletted. Sokkal jobb, ha az illat csak a közvetlen közeledben érződik. A megfelelő illat kiválasztása éppoly fontos, mint annak megfelelő használata. A férfiaknak szánt illattípusok közé soroljuk az orientális, fás és friss illatokat. Az orientális illatok jellemzően fás-orientális jegyeket viselnek. A fás illatok aromás, tölgymohás fás illatok, míg a friss illatok citrusosak, vizes, zöld jegyekkel rendelkeznek.

Ha parfümöt használsz, akkor semmiképp ne a ruhára fújd. Ha úgy érzed a parfüm nem tart elég hosszú ideig, hamar elveszíti intenzitását, akkor elképzelhető, hogy száraz a bőröd, így hamar felszívja a parfüm nedvességét. Ennek következtében a parfüm hamarabb elpárolog. A megoldást a bőr megfelelő ápolása és hidratálása jelenti. A ruha helyett pedig a lüktető-, vagyis pulzuspontokra érdemes fújni a parfümöt. Ilyen pontok például a halánték, a csuklók, a mell közötti rész és a nyak. Ezekre a részekre bátran permetezz a parfümből, viszont semmiképp ne dörzsöld, hanem hagyd megszáradni!